Agris.cz - agrární portál

Radegast plánuje letos prodat 3,1 miliónu hektolitrů piva

26. 1. 1999 | ČTK

Radegast plánuje letos prodat 3,1 miliónu hektolitru piva

NOŠOVICE (okres Frýdek-Místek) 24.ledna (CTK) - Celkem 3,1 miliónu hektolitru piva hodlá v roce 1999 prodat skupina sdružená kolem a.s.Radegast v Nošovicích. Predpokládaný obrat by mel dosáhnout úrovne 3,07 miliardy korun. Skupina Radegast ocekává konsolidovaný provozní zisk pres 0,5 miliardy korun a zisk po zdanení nad 100 miliónu korun. CTK to dnes sdelil prezident spolecnosti Radegast Jan Sikora.

Celkový výstav v roce 1998 dosáhl 2,84 miliónu hektolitru piva. Pri lonském obratu zhruba 2,4 miliardy korun ocekávají ve skupine konsolidovanou ztrátu v rozmezí 250 až 300 miliónu korun.

Skupinu krome nošovického pivovaru tvorí v soucasnosti fakticky Pivovar Velké Popovice, Radegast Ex a Radegast Slovakia. Pivovar Sedlec je momentálne již v konkursu a ctvrtinový podíl Radegastu ve fotbalovém klubu Baník Ostrava je na prodej.

Od pocátku letošního roku nastaly v rámci skupiny Radegast výrazné zmeny, jejichž podstatou je presun obchodních cinností výhradne na materský pivovar Radegast v Nošovicích.

Restrukturalizacní zmenu ve skupine oduvodnil Sikora potrebou zefektivnit rízení obchodních cinností a snížit jejich administrativní nárocnost. Od sjednocení logistiky v Radegastu ocekávají snížení dopravních nákladu. Zmeny by mely být prínosem i k rešení dosavadní, pro Radegast nevyhovující danové situace. Koncentrace na hlavní podnikatelskou cinnost, kterou je produkce piva, a organizacní zeštíhlení skupiny bude podle Sikory znamenat úsporu nákladu a zprehlední vnitrní vztahy ve skupine.

Ivo Pullmann ple


Zdroj: ČTK, 26. 1. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 17:17