Agris.cz - agrární portál

O cenu Zlatý pohár Pivex-Pivo 1999 se uchází 39 pivovarů

2. 2. 1999 | ČTK

O cenu Zlatý pohár Pivex-Pivo 1999 se uchází 39 pivovaru

BRNO 2.února (CTK) - Celkem 39 tuzemských pivovaru se úcastní osmého rocníku souteže "Zlatý pohár Pivex-Pivo 1999". Po vyrazení Právovárecného pivovaru Hradec Králové z rozhodnutí organizátoru se o poctu uchází 110 piv ve ctyrech kategoriích.

"Proti lonskému roku pribylo sedm vzorku," rekl dnes v Brne reditel porádající agentury Snip&Co. Jirí Morávek.

Akce je jediným oficiálním hodnocením kvality piv v zemi pod garancí Ceského svazu pivovaru a sladoven. Nejvyšší pocet 43 piv souteží v kategorii svetlých ležáku, následuje 40 vzorku svetlých výcepních piv a 15 vzorku tmavých výcepních piv. Tmavé ležáky zde zastoupí 12 vzorku.

První degustacní kolo souteže se uskutecnilo loni v listopadu v Praze. Vzorky byly odebrány namátkou prímo ve výrobe. Trídenní degustace, zahájená dnes v Brne, hodnotí ve druhém kole dodávky vzorku prímo z pivovaru. Odbornou komisi tvorí mimo jiné zástupci soutežících firem a Výzkumného ústavu pivovarského a sladarského v Praze.

"Nejvyšší ocenení dosud získalo 12 podniku," uvedl Morávek s tím, že dvoukolové hodnocení eliminuje nahodilé výkyvy produkce jednotlivých firem. Do budoucna poradatelé uvažují i o zavedení soutežní kategorie sudových piv.

Oficiální výsledky souteže budou slavnostne vyhlášeny 1.brezna v 19:30 hodin na zahajovacím galaveceru Mezinárodního veletrhu sladovnictví a pivovarnictví Pivex'99. Stejný den obdrží titul i Král výcepních Ceské republiky.

Jirí Macík mha


Zdroj: ČTK, 2. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 21:58