Agris.cz - agrární portál

Belgický Interbrew si dalším nákupem posílil pozici v Bulharsku

2. 2. 1999 | ČTK

BRUSEL 2.února (CTK) - Belgický pivovar Interbrew získal vetšinový podíl na bulharském pivovaru Pleven. Ctvrtá akvizice v Bulharsku zvýšila podíl Interbrew na tomto trhu nad 40 procent, vyplývá z dnešní zprávy belgické firmy.

Cenu za 62,5 procenta akcií pivovaru v severobulharském Plevne Interbrew nezverejnil. Bulharský úrad pro hospodárskou soutež již transakci schválil.

Plevenský pivovar má na bulharském trhu piva podíl 13,3 procenta. Interbrew má v Bulharsku dále vetšinové podíly na pivovaru Kominica s podílem na trhu 15,2 procenta, pivovaru Astika s 9,6 procenta a pivovaru Burgasko s 4,3 procenta trhu.

"Plevenský pivovar nám umožnuje dosáhnout v Bulharsku kritické velikosti a zajištuje nám celostátní distribucní pokrytí pro všechny znacky Interbrew v zemi," uvedl ve sdelení reditel divize Interbrew pro Evropu, Asii a Afriku Johnny Thijs.

Podle mluvcího Interbrew zatím Belgicané nemají v úmyslu ctyri bulharské pivovary integrovat. Podle neho to však není v budoucnu vylouceno.

Interbrew má ve východní Evrope podle agentury Reuters aktivity v Madarsku, Chorvatsku, Rumunsku, Cerné Hore, Rusku a na Ukrajine.

hp ple


Zdroj: ČTK, 2. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 20:59