Agris.cz - agrární portál

Polští zemědělci nadále blokují silnice

4. 2. 1999 | ČTK

Polští zemedelci nadále blokují silnice

VARŠAVA 4.února (CTK) - Polští zemedelci, kterí již dva týdny protestují silnicními blokádami proti poklesu svých príjmu a dovozu levných zemedelských produktu ze zahranicí, dnes ráno blokovali 92 silnic. Podle mluvcího policie je zablokováno 21 silnic celostátního významu a 71 silnic místních.

Jak oznámila polská oficiální agentura PAP, ministr vnitra Janusz Tomaszewski požádal šéfa policie, aby zajistil volný provoz na silnicích. Ministr dal rovnež najevo, že porádkové síly by pri odstranování silnicních zátarasu mohly použít násilí.

Pocet zablokovaných silnic by se behem dnešního dne mohl zvýšit, protože protestující zemedelci radu silnic na noc uvolnují. Ve stredu bylo v celé zemi zablokováno rekordních 466

silnic.

Vláda premiéra Jerzyho Buzka ve stredu oznámila, že dnes projedná svou zemedelskou politiku pro letošní rok a bude se také zabývat vládními intervencními nákupy zemedelských produktu v krizových obdobích.

Podle polských médií by vláda mohla rolníkum nabídnout danové úlevy a prístup k úverum, dotace vývozu polského veprového do oblasti bývalého Sovetského svazu, výkup nadbytecné produkce a opatrení, jež by umožnila lepší kontrolu levnejšího masa ze západní Evropy.

bep jf


Zdroj: ČTK, 4. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 17:50