Agris.cz - agrární portál

Žadatelé o dotace nemusejí prokazovat příjmy z prvovýroby

4. 2. 1999 | ČTK

Žadatelé o dotace nemusejí prokazovat príjmy z prvovýroby

PRAHA 4.února (CTK) - Žadatelé o dotace na mimoprodukcní funkce zemedelství a o podpory v méne príznivých oblastech nemusí prokazovat svoje príjmy ze zemedelské prvovýroby. CTK to dnes sdelil Pavel Kovár z tiskového odelení Ministerstva zemedelství CR.

Tiskové oddelení tak opravilo chybný údaj, který se objevil v materiálech MZe na stredecní tiskové konferenci, jenž jako z jednu podmínek k poskytnutí zmínených dotací uvádel nutnost prokazovat, že alespon 50 procent príjmu žadatele o podporu pochází ze zemedelské prvovýroby.

Pro žadatele tak platí jako hlavní podmínky pro letošní rok zatížení zemedelské pudy ve výši 0,25 velké dobytcí jednotky na jeden hektar a nejméne petihektarová výmera zemedelské pudy, na které hospodarí. Nejnižší povinná výmera tak proti lonskému roku vzrostla o tri hektary.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 4. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 14:33