Agris.cz - agrární portál

KDU-ČSL a Duha jsou proti snížení dotací pro ekologické zemědělc

4. 2. 1999 | ČTK

KDU-CSL a Duha jsou proti snížení dotací pro ekologické zemedelce

PRAHA 4.února (CTK) - Výzvu ministru zemedelství Janu Fenclovi, aby prehodnotil své rozhodnutí snížit státní podporu zemedelcum hospodarícím ekologickým zpusobem, obsahuje prohlášení KDU-CSL a ekologického Hnutí Duha. Shodli se na nem dnes úradující predseda lidovcu Jan Kasal a zástupci Duhy Jakub Patocka a Daniel Vondrouš.

KDU-CSL potvrdila svuj závazek vystupovat proti zrušení územních limitu težby uhlí v severních Cechách a težbe zlata, informoval CTK Vondrouš.

Hnutí Duha považuje ekologickou cást programu lidovcu za kvalitní, má však obavy o postoj strany k energetice, dopravním stavbám a konfliktum mezi zájmy vodohospodáru, mysliveckých ci lesnických spolecností a zájmy ochrany prírody. Kasal se na schuzce zavázal, že lidovci budou podporovat vecnou diskusi tak, aby rozhodovaly argumenty a nikoli vliv zájmových skupin.

V oblasti energetiky se lidovci zavázali podporovat duslednou kontrolu a regulaci energetických monopolu. Podporovat chce rozvoj moderní energetické politiky založené na úsporách a šetrných technologiích, zejména kombinované výrobe tepla a elektriny a obnovitelných zdroju energie. Pri rozhodování o budoucnosti Temelína by vláda mela podle prohlášení zvážit i celkové náklady a rizika jaderné energetiky, ekologicky i ekonomicky zatežující budoucí generace.

rem mhm mal kar


Zdroj: ČTK, 4. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 15:46