Agris.cz - agrární portál

Výstav Pražských pivovarů loni poklesl o 6,4 procenta

9. 2. 1999 | ČTK

Výstav Pražských pivovaru loni poklesl o 6,4 procenta

PRAHA 9.února (CTK) - Akciová spolecnost Pražské pivovary v lonském roce vystavila a prodala celkem 2,439 miliónu hektolitru piva. Ve srovnání s rokem 1997 to byl pokles o 6,4 procenta. Z celkové produkce prodala spolecnost témer 2,1 miliónu hl piva na tuzemském trhu, pricemž export cinil asi 340.000 hl. CTK to dnes sdelila tisková mluvcí Pražských pivovaru Diana Dobálová.

Podle jejích slov byl tuzemský trh piva v lonském roce poznamenán celkovým poklesem poptávky, nadbytkem výrobních kapacit a urychlením cenové války. Na trhu CR poklesl prodej Pražských pivovaru vloni mezirocne o 4,3 procenta. Nicméne spolecnost realizovala zásadní restrukturalizacní program, který krome jiného zahrnoval také uzavrení dvou a prodej jednoho pivovaru spolecnosti.

Objem exportu Pražských pivovaru v lonském roce predstavoval témer 14 procent celkového výstavu. Zhruba 17procentní pokles vývozu byl podle Dobálové dusledkem kolapsu prodeje na ruský trh a dovozními omezeními na slovenském trhu. Na nemeckém trhu prodej znacky Staropramen stagnoval, nicméne celkový objem dováženého ceského piva na tento trh poklesl.

Nejrychleji rostoucí znackou Pražských pivovaru byl v lonském roce Braník. Toto pivo zaznamenalo mezirocní nárust prodeje o 54 procent.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 9. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 12:02