Agris.cz - agrární portál

Ústecké pivovary na zdražení jihočeského piva zatím nereagují

16. 2. 1999 | ČTK

Ústecké pivovary na zdražení jihoceského piva zatím nereagují

ÚSTÍ NAD LABEM 16.února (CTK) - Ústecké pivovary, které jsou nejsilnejším výrobcem piva na severu Cech, nebudou zatím cenami reagovat na zdražení jihoceských piv Samson, Bohemia a Platan v prumeru o devet procent avizované od 1.brezna. Již predtím, pri nedávném vzestupu cen plzenského piva, loni Ústecké pivovary držely puvodní ceny. Pro CTK to dnes uvedl obchodní reditel skupiny Drinks Union, jejíž soucástí Ústecké pivovary jsou, Josef Vejlupek.

Pri rostoucích nákladech na výrobu v prubehu letošního roku ovšem i Ústecké pivovary o zdražení vážne uvažují. Spolecnost, která má dva pivovary ve Velkém Brezne a v Krásném Brezne, za lonský rok vyrobila celkem 510 tisíc hektolitru piva proti 522 tisícum hektolitru v predchozím roce.

Od letošního roku zacínají Ústecké pivovary svuj Zlatopramen a Breznák varit i v malém pivovaru prímo v centru Prahy v proluce Myslbek Na Príkopech, kde mohou kolemjdoucí videt varný kotel prímo pres výkladní skrín. Ústecká piva uvarená v Praze bude nabízet prilehlá restaurace Bohemia Hope Store.

Kontakt: Ústecké pivovary, a.s., Dráždanská 80, 401 73, tel.: 047/5503135.

Marie Zahrádková nol


Zdroj: ČTK, 16. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.05.2024 10:01