Agris.cz - agrární portál

Hoteliéři z Čech bojovali v Prazdroji o titul Mistr výčepních 99

16. 2. 1999 | ČTK

Hoteliéri z Cech bojovali v Prazdroji o titul Mistr výcepních 99

PLZEN 16.února (CTK) - V oblastním kole tretího rocníku souteže Král výcepních Ceské republiky 99, jejíž finále je soucástí mezinárodního veletrhu pivovarnictví a sladovnictví Pivex 99, získal titul Mistr výcepních - Cechy 99 Lucián Vittek, zástupce restaurace Tivoli z Velkého Brezna v okrese Ústí nad Labem. CTK to dnes rekl mluvcí Plzenského Prazdroje Jaroslav Pomp.

Prvním vicemistrem se v souteži o nejlépe natocené pivo stal Petr Želiezko z vinárny Glóbus v Hradci Králové a druhým vicemistrem Drahomíra Zídková z mariánskolázenského hotelu Haná.

Z celkového poctu 29 úcastníku, kterí se do oblastního ceského kola kvalifikovali z regionálních predkol, postoupilo prvních deset do finále, které se koná 28.února v Brne. Tam se utkají s deseti nejlepšími výcepními Moravy o titul Král výcepních 99.

Úcastníci souteží v cepování "tretinky" a pullitru piva a odborná porota hodnotí predevším správnou míru, výšku a kvalitu peny a celkový vzhled natoceného piva.

V prvním rocníku souteže získal titul Král výcepních 97 Vlastimil Melichárek z restaurace U trí králu v Ostrave a vítezem druhého rocníku se stal Jan Korejs z plzenské pivnice Na spilce.

Pavel Kovárík kš hš


Zdroj: ČTK, 16. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 11:03