Agris.cz - agrární portál

Budvar vybuduje do konce roku osm distribučních středisek

19. 2. 1999 | ČTK

Budvar vybuduje do konce roku osm distribucních stredisek

CESKÉ BUDEJOVICE 19.února (CTK) - Snaha o zvyšování poctu obchodních partneru a prodeje piva mimo jihoceský region vedla Budejovický Budvar k zámeru vybudovat vlastní celorepublikovou distribucní sít, v jejímž rámci vznikne v klícových regionech CR již do konce letošního roku osm obchodních stredisek. První z nich bylo otevreno pred týdnem v Ostrave.

"Výstavba vlastní distribucní síte, která prispeje k vyšší efektivite prodeje a zkvalitnení služeb, patrí mezi rozhodující úkoly vyplývající ze strategického plánu rozvoje pivovaru," uvedl dnes pro CTK obchodní manažer n.p.Budejovický Budvar Robert Chrt. Každé obchodní stredisko bude podle neho nabízet kompletní sortiment Budejovického Budvaru, který bude doplnen tmavým pivem, vínem a nealkoholickými nápoji.

Strediska budou vybudována na "zelené louce" podle jednotného architektonického konceptu, v nemž dominují tradicní barvy pivovaru - cervená a bílá. "Jejich kapacita se bude rídit kupní silou a obchodním potenciálem regionu," doplnil Chrt.

Budejovický Budvar mel loni hrubý zisk 414 miliónu korun a jeho výnosy cinily 2,2 miliardy korun. Vystavil 1,169 miliónu hektolitru piva, což je o 5,5 procenta více než v roce 1997. Tržby za pivo vzrostly mezirocne o 5,6 procenta na 1,7 miliardy korun.

Jakub Sekyra nol


Zdroj: ČTK, 19. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 13:29