Agris.cz - agrární portál

Masospol Písnice zastavil výrobu a je v nejistotě

20. 2. 1999 | ČTK

Masospol Písnice zastavil výrobu a je v nejistote

PRAHA 20.února (CTK) - Pražský masokombinát Masospol Písnice zastavil výrobu a hrozí mu krach, napsala dnešní Mladá fronta Dnes (MfD). Firma prestala nakupovat nové maso a zastavila dodávky všem odberatelum. Podle listu má o osudu písnického výrobce rozhodnout vlastnická spolecnost Satrapa na mimorádné valné hromade zacátkem brezna. Vedení Satrapy se odmítlo k situaci Masospolu vyjádrit, uvedla MfD.

Podle zamestnancu i odberatelu Masospolu se na jeho potížích do znacné míry podepsala odbytová firma Bohemia Delika, která mu dluží rádove milióny korun, podotýká list. Všech 250 zamestnancu Masospolu ceká podle zjištení MfD výpoved každým dnem. "Všichni z vedení odmítají cokoli ríci nebo vysvetlit," rekla listu jedna ze zamestnankyn písnického masokombinátu.

Na valné hromade se podle MfD zrejme stretnou dve koncepce dalšího rozvoje Satrapy. Puvodní majitel František Chvalovský již delší dobu pocítá s útlumem výroby, zatímco další vlastník satrapy - Masna Príbram - pred rokem znovu rozjíždela tehdy omezenou výrobu v Písnici, upresnila MfD.

aol hlš


Zdroj: ČTK, 20. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 06:51