Agris.cz - agrární portál

Soare Sekt získal licenci na výrobu sektu Russkoe Igristoe

28. 2. 1999 | ČTK

JABLONEC NAD NISOU 28.února (CTK) - Akciová spolecnost Soare Sekt, která je výrobcem šumivých alkoholických a nealkoholických nápoju a sektu, získala od polské spolecnosti Ambra licenci na výrobu sektu Russkoe Igristoe, který byl v minulých desetiletích nejprodávanejší znackou v drívejším Ceskoslovensku, Polsku, Madarsku a dalších zemích východního bloku.

"Výhradní zastoupení platí pro Ceskou republiku a Slovensko," informovala dnes CTK mluvcí firmy Hana Verlová. Nový produkt podle jejich slov predstaví Soare Sekt poprvé verejnosti na 8. Rocníku veletrhu Vinex 99, který se uskutecní od 2. do 6.brezna na brnenském výstavišti.

Jablonecká vinarská firma se bude podle Verlové prezentovat na Vinexu ješte dalšími dvemi výrobními novinka. Soare Sektem 2000 urceným pro oslavy prelomu tisíciletí a nealkoholickým hroznovým šumivým nápojem Marquis Grand cru. "Slibujeme si, že tento produkt stane jako Robby Buble (dríve rychlé špunty) zajímavým vývozním artiklem do zemí, kde je prohibice," potvrdila mluvcí. Dodala, že firma pocítá v letošním roce s postupným uvedením na trh ješte asi peti novinek.

Spolecnost Soare Sekt navýšila vloni tržby mezirocne asi o 20 procent na 225 miliónu korun. Letos pocítá s jejich dalším rustem o pet až deset procent. U alkoholických šumivých nápoju zaujímá Soare Sekt asi 40 procent trhu. U sektu, které vyrábí teprve rok, má spolecnost sedmiprocentní podíl trhu. Export firmy se vloni, i pres výpadek obchodu s Ruskem, zdvojnásobil a predstavuje nyní asi tretinu produkce.

Dominantním akcionárem jablonecké spolecnosti s 50 zamestnanci je nemecká skupina výrobcu sektu Schloss Wachenheim, která vlastní zhruba polovina akcií. V únoru založila Soare Sekt ve Valticích na Morave stoprocentní dcerinou spolecnost Anno Vino, která se bude zabývat nákupem kvalitních vín a jejich archivováním.

Petra Laurinová pb


Zdroj: ČTK, 28. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 02:11