Agris.cz - agrární portál

Západočeské AK příští týden budou jednat o cenách vepřového

26. 2. 1999 | ČTK

Západoceské AK príští týden budou jednat o cenách veprového

PLZEN 26.února (CTK) - Zástupci okresních agrárních komor západních Cech se príští týden sejdou a budou iniciovat jednání o stanovené cene veprového. Pro CTK to dnes uvedl predseda Agrární komory Plzen-sever Josef Hynek. Pokud se agrárním komorám nepodarí jejich požadavky prosadit, jsou pripraveny zahájit protestní akce zamerené na škudce zemedelství, at jsou to zpracovatelé nebo obchodníci, dodal.

Ve ctvrtek predstavitelé Svazu zemedelských družstev a spolecností a vedení Agrární komory ohlásili, že nepodporí organizování protestních akcí, ke kterým 4.února vyzvali nejvetší producenti veprového masa a okresní agrární komory. Masivní protestní akce mely být zahájeny 1.brezna na území celé republiky, zablokován mel být Úrad vlády a ministerstva.

Prezident Agrární komory Václav Hlavácek uvedl, že predsedové okresních agrárních komor se v úterý dohodli, že prvovýrobci se pokusí do 8.brezna uzavrít s masokombináty nové dodavatelsko-odberatelské smlouvy u veprového masa, a to vcetne minimálních cen 32 korun za kilogram živé váhy. Soucástí smluv by mela být i lhuta splatnosti, a to do 30 dnu. "Nedojde-li k dohode, následovat musí represivní akce proti tem, kterí smlouvy odmítnou," zduraznil.

kop jw


Zdroj: ČTK, 26. 2. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 22.05.2024 04:41