Agris.cz - agrární portál

Pivovar Vyškov loni s výstavem 74.000 hektolitrů piva

7. 3. 1999 | ČTK

Pivovar Vyškov loni s výstavem 74.000 hektolitru piva

BRNO 7.brezna (CTK) - Celkový výstav 74.000 hektolitru piva zaznamenal loni Pivovar Vyškov, který vyrábí šest druhu piv s témer výhradní dodávkou do regionu. Produkce mezirocne vzrostla o necelých šest procent a celkové výnosy se priblížily 100 miliónum korun. "Tlak na trhu je velký, cenová válka existuje," rekl dnes CTK vedoucí obchodního oddelení Jirí Pinos.

Letošním cílem podniku je udržení v obchodní síti s tím, že vyškovští nehodlají vyrábet "levná piva" se ztrátou. Tento postup velkých pivovarských gigantu, podporený lonskou zákonnou úpravou, považují za nejvetší soucasný problém oboru. "Chceme jít cestou relace nákladu a marže," uvedl Pinos. Prevažujícím sortimentem tak zustanou jedenácti a dvanáctistupnová piva.

Spolecnost vyrábí a dodává do obchodní síte ctyri svetlá piva: osmistupnové Bira, Desítku, jedenáctku Džbán a dvanáctku Breznák. Vedle tmavého jedenáctistupnového piva Havran varí i svátecní "ctrnáctku".

Pivovar je dosud státní akciovou spolecností s prumerne 70 zamestnanci ve trech provozech Vyškov, Uherské Hradište a v sodovkárne Tecovice na Zlínsku. Privatizace je zatím odložena vzhledem k restitucnímu nároku olomouckého arcibiskupství.

Jirí Macík nol


Zdroj: ČTK, 7. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.05.2024 10:02