Agris.cz - agrární portál

Hodonínská agrární komora podpoří případné protesty zemědělců

7. 3. 1999 | ČTK

Hodonínská agrární komora podporí prípadné protesty zemedelcu

HODONÍN 7.brezna (CTK) - Podporit prípadnou celostátní protestní akci zemedelcu je pripravena Okresní agrární komora v Hodoníne, ale o zpusobech podpory bude teprve jednat. Zda k protestní akci dojde, záleží na jednáních o uzavrení hospodárských smluv mezi prvovýrobci a masokombináty ve všech komoditách, ale predevším u veprového masa. CTK to dnes sdelila reditelka Milada Zimáková.

"V krajích jsou ustaveny vyjednávací týmy a jejich cleny jsou také zástupci Hodonína. Pokud nebudou jednání úspešná a pokud ministerstvo zemedelství neuciní nekterá opatrení na ochranu ceského trhu, bude Agrární komora CR realizovat nátlaková opatrení," doplnila reditelka.

Pripomnela, že protestní akce se mely realizovat po 1.breznu, ale na základe jednání v Hodkovicích 23.února byly odloženy na neurcitou dobu.

"Musíme cekat na výsledky vyjednávacích týmu a tento týden se zrejme rozhodne, zda se protesty uskutecní a kdy," uzavrela Zimáková.

Karla Havlíková nol


Zdroj: ČTK, 7. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 17:18