Agris.cz - agrární portál

Výrobci mléka uvažují o majetkové účasti v a.s.Promil-PML

5. 3. 1999 | ČTK

Výrobci mléka uvažují o majetkové úcasti v a.s.Promil-PML

DOBRÁ VODA (okres Jicín) 5.brezna (CTK) - Mlékárenské obchodní družstvo Bydžovsko, sdružující prvovýrobce mléka z okolí Nového Bydžova, vážne uvažuje o majetkové úcasti v novobydžovské akciové spolecnosti Promil-PML, do které dodává prakticky veškerou svoji rocní produkci mléka. Vyplývá to z dnešního jednání družstevníku v Dobré Vode na Jicínsku.

Jak CTK rekl predseda družstva Ludek Pour, hlavním duvodem techto úvah je hrozba snížení odberu mléka v Promilu z duvodu nedostatku státních dotací na vývoz jeho výrobku. Dodal, že vedení mlékárny i jeho majoritní akcionár je vstupu družstva do Promilu naklonen, což potvrdil i prítomný zástupce mlékárny.

Družstevníci si od vstupu mimo jiné slibují zajištení odberu vlastní produkce mléka a možnost kontroly financních toku ve spolecnosti, výrobních nákladu a kontroly realizacních cen.

"Pokud mlékárna neobdrží státní dotace na vývoz výrobku, nebude moci dostát svým závazkum a zemedelcum zaplatit garantovanou cenu 7,8 koruny za litr mléka a jeho odber omezí," rekl predseda družstva Ludek Pour s tím, že Družstvo do Promilu dodává denne okolo 120.000 litru mléka.

Pour dodal, že celá záležitost je teprve v pocátcích a to, kolik procent a za jakou cenu družstvo akcie od stávajících minoritních akcionáru získá, je otázkou dalších jednání.

Premysl Šrámek nol


Zdroj: ČTK, 5. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 09:14