Agris.cz - agrární portál

Zemědělci: A.s.Milpa nám dluží za mléko zhruba 70 miliónů korun

8. 3. 1999 | ČTK

Zemedelci: A.s.Milpa nám dluží za mléko zhruba 70 miliónu korun

PARDUBICE 8.brezna (CTK) - Mlékárenská spolecnost Milpa Pardubice, patrící do skupiny mlékáren ovládaných Kovopetrolem, dluží prvovýrobcum mléka za jejich dodávky z let 1997 až 1998 zhruba 70 miliónu korun. Nadeje, že tyto peníze nekdy uvidí, je podle nich témer minimální.

Jak dnes CTK rekli predstavitelé nejvetších veritelu, prvovýrobci se na pátecní mimorádné valné hromade Milpy, která má na programu likvidaci mlékárny, pokusí obdržet alespon seznam dlužníku podniku a domluvit se na prevzetí nekterých pohledávek.

"Chceme se domluvit na prevzetí nekterých pohledávek Milpy a pokusit se o jejich vymáhání," rekl predseda Agrodružstva Lhota pod Libcany Pavel Veselý. Dodal však, že to bude pravdepodobne velmi složité, nebot mezi nejvetší dlužníky Milpy patrí další spolecnosti ze skupiny Kovopetrolu.

Miroslav Koberna z mlékárenské divize Kovopetrolu k této problematice uvedl, že firma se zemedelci jedná, pricemž rešení závazku vuci dodavatelum musí být soucástí rešení všech závazku.

"Zpusob bude navržen na mimorádné valné hromade 12.brezna," dodal.

Jak rekl reditel Agrodružstva Klas Krícen Ladislav Štepánek, Milpa napríklad od ledna prodává své výrobky pres dalšího clena skupiny Kovopetrol - Pragolaktos obchodní, který jí za odebrané zboží dluží pres 23 miliónu korun," Zemedelci se pak domnívají, že je to klasický zpusob tunelování podniku. Koberna to však na dotaz CTK odmítl.

Milpa pritom podle prvovýrobcu mela všechny predpoklady pro úspešné podnikání. Nyní však stojí pred likvidací a podle nich již prakticky nic nevyrábí.

Zemedelci si myslí, že za problémy Milpy muže hlavne špatná privatizace a bývalé vedení. "Podle našich informací se o hospodarení bývalého vedení zajímá i policie," poznamenala predsedkyne pardubické Agrární komory Jarmila Vlasáková. V nadbytku mléka prý problémy rozhodne nevezí.

Premysl Šrámek mha


Zdroj: ČTK, 8. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 12:25