Agris.cz - agrární portál

Vitar-Limova koupí od Italů zařízení za téměř dva milióny marek

9. 3. 1999 | ČTK

Vitar-Limova koupí od Italu zarízení za témer dva milióny marek

ZLÍN 9.brezna (CTK) - Témer dva milióny marek bude stát plnicí zarízení pro výrobu nealkoholických nápoju, které koupí zlínské spolecnosti Vitar-Limova od italského dodavatele. Na základe patrne nejvetšího kontraktu uzavreného na letošním veletrhu Salima Brno dodá italský partner zarízení již v kvetnu, címž pomuže prekonat nedostatek výrobních kapacit linky v letním období. CTK to dnes rekl generální reditel Vladimír Polášek.

Vitar je predním ceským výrobcem vitamínových prípravku a doplnku zdravé výživy. Limova loni obsadila 4.místo mezi ryze ceskými výrobci nealkoholických nápoju. Lonské konsolidované tržby obou spolecností dosáhly témer 500 miliónu korun a zisk po všech odvodech 1,5 miliónu korun.

Vitar se na tržbách podílel asi 25 procenty. Letos hodlá zvýšit tržby o 20 procent, stejne tak jako výrobu vitamínových tablet. Ctvrtinu objemu výroby má tvorit export, který firma posiluje pravidelnou úcastí na zahranicních veletrzích. Napríklad prezentace na ISM Kolín prinesla Vitaru významné zakázky. Cást z nich, asi za deset miliónu korun, již firma realizovala.

V soucasnosti Vitar vyrábí 12 druhu rozpustných vitamínových tablet a pod vlastní znackou dalších 12 druhu vitamínových tablet Energit. Sortiment doplnují sladidla bez cukru Vitar Sweet a Mocca Sweet v tabletách i prášku a Vitar soda. Letošní novinkou jsou ctyri druhy osvežujících pastilek bez cukru Vitar Mint.

Karla Havlíková nol


Zdroj: ČTK, 9. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 11:14