Agris.cz - agrární portál

Osmou světovou výstavu vín Vinoforum hostí v červnu zámek Lednic

11. 3. 1999 | ČTK

Osmou svetovou výstavu vín Vinoforum hostí v cervnu zámek Lednice

BRNO 11.brezna (CTK) - Zámek Lednice na Morave bude od 2.do 5.cervna tohoto roku dejištem osmého rocníku svetové výstavy vín Vinoforum'99. Organizátori mají prislíbeno kolem 300 vzorku z 15 zemí, které budou hodnoceny podle podmínek svetové vinarské organizace OIV. CTK o tom dnes informovala porádající valtická Vinarská akademie.

Šampiónem lonského Vinofora ve slovinské Ptuji se v kategorii suchých bílých vín do ctyr gramu zbytkového cukru na litr stal Sauvignon rocník 1997 pozdní sber z a.s. Vinné sklepy Valtice. Vzorek uspel v konkurenci vín peti zemí. "Letošní akce je velkou príležitostí k propagaci tuzemských výrobcu," uvedl prezident souteže Vilém Kraus.

Organizacní výbor považuje výstavu za letos nejprestižnejší v CR. Garanci nad akcí se schváleným rozpoctem 900.000 korun prevezme ministr zemedelství Jan Fencl.

Mezinárodní prehlídku vín Vinoforum meli doposud možnost hostit ve Slovinsku, Rakousku, Ceské republice a na Slovensku. Prímý dozor nad touto souteží prevzala OIV, která krome Vinofora sleduje jen ctyri další podobné mezinárodní prehlídky vín na svete.

Jirí Macík nol


Zdroj: ČTK, 11. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 11.06.2024 02:53