Agris.cz - agrární portál

Projekt pro nový potravinářský komplex Setuza-Milo do dvou měsíc

17. 3. 1999 | ČTK

Projekt pro nový potravinárský komplex Setuza-Milo do dvou mesícu

ÚSTÍ NAD LABEM/OLOMOUC 17.brezna (CTK) - Projekt, zahrnující nejduležitejší rozvojové zámery pro nejvetší ceský potravinárský komplex, který vznikl koncem minulého týdne poté, kdy ústecká Setuza koupila olomoucký Milo Holding, má být pripraven behem dvou mesícu. Pro CTK to dnes uvedl predseda predstavenstva Setuzy Jan Gottvald.

Jak Setuza, tak Milo zatím budou na trhu pusobit samostatne a zachovají si své tradicní obchodní znacky minimálne do té doby, než jejich propojení schválí Úrad pro hospodárskou soutež.

K samotné transakci, jejíž realizací bylo soustredeno asi 66 procent ceského trhu oleju, Gottvald uvedl, že ji Setuza financovala z vlastních zdroju. Objem operace však nebude zverejnen.

Projekt na propojení Setuzy s Milem zahrne využití stávajících kapacit v obou cástech komplexu a jejich vzájemné vztahy. Jeho soucástí bude restrukturalizace Milo Holdingu a jeho dceriných spolecností i zhodnocení pripravovaného projektu na vytvorení spolecného podniku na výrobu rostlinných oleju s americkou firmou Archer Daniels Midland Company. Vylouceny nejsou další vstupy zahranicních i tuzemských partneru do jednotlivých spolecností.

Gottvald rekl, že v Milo Holdingu a jeho dceriných spolecnostech se v souvislosti se zmenou vlastnických vztahu nepripravují žádné personální cistky. Posílen má být vliv stávajících predstavenstev firem.

Marie Zahrádková nol


Zdroj: ČTK, 17. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 07:26