Agris.cz - agrární portál

ÚOHS dnes zdůvodní své rozhodnutí o fúzi Prazdroje a Radegastu

18. 3. 1999 | ČTK

ÚOHS dnes zduvodní své rozhodnutí o fúzi Prazdroje a Radegastu

PRAHA 18.brezna (CTK) - Úrad pro ochranu hospodárské souteže (ÚOHS) by mel na dnešní tiskové konferenci v Brne zduvodnit své rozhodnutí, že spojení pivovaru Plzenský Prazdroj a Pivovaru Radegast v roce 1998 bylo právoplatné.

ÚOHS bez bližších podrobností v úterý uvedl, že k fúzi spolecností došlo poté, co nad obema pivovary získala kontrolu spolecnost Nomura Securities and Co. Ltd. se sídlem v Tokiu. Uvedená spolecnost získala nad obema pivovary kontrolu v souvislosti se vstupem její dceriné spolecnosti Nomura Europe plc do Investicní a poštovní banky.

Ceský svaz malých nezávislých pivovaru (CSMNP) zrejme rozhodnutí ÚHOS napadne soudne, rekl prezident CSMNP Stanislav Bernard. To, že ÚOHS fúzi bez jakéhokoli zduvodnení schválil, je podle Bernarda šokující, protože to znamená obrat dosavadního prístupu úradu k této kauze o 180 stupnu, aniž by se nejak zmenila východiska, na jejichž základe úrad dosud fúzi odmítal.

ÚOHS žádost o fúzi v minulých letech již dvakrát zamítl. Poprvé nepovolil fúzi již v prosinci 1997. V cervnu následujícího roku však zrušil své puvodní rozhodnutí a vrátil vec správnímu orgánu k novému projednání a rozhodnutí. V novém prvostupnovém rozhodnutí v srpnu 1998 ÚOHS fúzi pivovaru opet zamítl.

pst jw


Zdroj: ČTK, 18. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 13.05.2024 03:16