Agris.cz - agrární portál

Nomura: Situace na českém pivovarnickém trhu se blíží zahraničí

18. 3. 1999 | ČTK

Nomura: Situace na ceském pivovarnickém trhu se blíží zahranicí

PRAHA 18.brezna (CTK) - Situace na ceském pivovarnickém trhu se približuje standardním pomerum na rozvinutých pivovarnických trzích v zahranicí. CTK to dnes sdelil reditel Nomury pro strední a východní Evropu Eduard Onderka. Na vetšine evropských rozvinutých pivovarnických trhu má jeden podnik standardne podíl trhu mezi 50 a 60 procenty, dodal.

Uvedený podíl je podle nej významne vyšší, než bude podíl spolecnosti vytvorené fúzí Plzenského Prazdroje a Pivovaru Radegast.

Hlavním zámerem vlastníku pivovaru je podle Onderky zhodnocení investic prostrednictvím vytvorení spolecnosti, která bude schopna se prosadit na zahranicních trzích v konkurenci nejvýznamnejších svetových výrobcu piva. "Úspech spolecnosti prokáže, že fúze je prínosem pro CR," dodal.

Úrad pro ochranu hospodárské souteže dnes uvedl, že nemá žádné námitky ani duvod k zásahu proti fúzi pivovaru Plzenský Prazdroj a Pivovar Radegast. Údajne je pro nej závazné usnesení vlády z brezna lonského roku, ve kterém kabinet rozhodl o spojení tehdejších majoritních vlastníku obou firem, tedy Investicní a Poštovní banky a Nomury. Se spojením bank vyjádril úrad souhlas v kvetnu 1998.

Ve svém stanovisku úrad konstatuje, že spojením bank odpadl duvod k samostatne vedenému rízení o fúzi pivovaru. Z tohoto duvodu vzal právní zástupce pivovaru návrh zpet a ÚOHS rízení zastavil.

Ceský svaz malých nezávislých pivovaru již ohlásil, že zrejme napadne rozhodnutí ÚOHS soudne.

jw


Zdroj: ČTK, 18. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.06.2024 22:26