Agris.cz - agrární portál

Sněmovna zřejmě schválí návrh, jež má podpořit výstavbu bydlení

21. 3. 1999 | ČTK

Snemovna zrejme schválí návrh, jež má podporit výstavbu bydlení

PRAHA 21.brezna (CTK) - O prijetí novely zákona o ochrane zemedelského pudního fondu, která predpokládá, že by vynetí parcely z tohoto fondu bylo v nekterých prípadech bezplatné, bude na nadcházející schuzi rozhodovat Poslanecká snemovna. Autori návrhu, lidovectí poslanci Libor Ambrozek a Tomáš Kvapil, míní, že novela by mohla povzbudit výstavbu pro bydlení. Kladne se k této iniciative staví i predstavitelé dalších parlamentních stran, krome komunistu.

Lidé, kterí by si chteli postavit dum na parcele ležící v již zastaveném území obce, by podle predlohy nemuseli o její vynetí z fondu narozdíl od nynejška ani žádat. To by melo usnadnit prípravy na zahájení stavby. Pozemky, které leží mimo takové území, ale s jejichž zastavením se v územním plánu pocítá, by sice povolení k vynetí z fondu podléhaly, žadatelé by za to však nemuseli platit.

Nad rámec predloženého návrhu doporucily snemovne zemedelský a regionální výbor osvobodit od poplatku napríklad také vyjímání pudy pro stavby nutné k protipovodnové ochrane, pro stavby urcené zemedelské prvovýrobe nebo pro docasné pestování vánocních stromku ci jiných drevin. Naopak platit by se podle názoru poslancu melo za vynetí pudy kvuli vybudování skládky odpadu, protože skládkování je pomerne výnosným podnikáním.

ran nol


Zdroj: ČTK, 21. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 11:19