Agris.cz - agrární portál

Právo: Mlékárny by chtěly zdražit své výrobky, ale nemohou

22. 3. 1999 | ČTK

Právo: Mlékárny by chtely zdražit své výrobky, ale nemohou

PRAHA 22.brezna (CTK) - Ceny mlécných výrobku jsou podle Ceskomoravského svazu mlékárenského (CMSM) podhodnocené. Mlékárny však nemohou svou ztrátovost vyrešit tím, že zdraží, protože by jejich produkci lidé nekupovali. Dnešnímu Právu to sdelil predseda dozorcí rady CMSM Václav Polách.

Také podle mluvcí Jihoceských mlékáren Dany Markové zdražování výrobku neprichází v úvahu. "Na zvýšení minimálních garantovaných cen mléka ze 7,50 na 7,80 Kc Státním fondem tržní regulace budou výrobci mléka a mlécných výrobku reagovat tím, že odmítnou od zemedelcu mléko vykupovat," upozornila Dana Marková.

Václav Polách predpokládá, že jakmile se zacnou vývozy mléka a mlécných výrobku dotovat, bude možné je okamžite zacít vyvážet. "Mlékárny nebudou nuceny prebytky vnucovat na ceský trh za ceny nižší než výrobní a sýry i mléko podraží," uvedl Polách. Zároven upozornil na to, že jejich spotreba pak s nejvetší pravdepodobností poklesne.

nlm vaj


Zdroj: ČTK, 22. 3. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.05.2024 23:52