Agris.cz - agrární portál

Soud zamítl návrh na zákaz hlasování s akciemi Pivovaru Radegast

1. 4. 1999 | ČTK

PRAHA 1.dubna (CTK) - Majoritní vlastník Pivovaru Radegast, spolecnost IMP Finance, dnes obdržel rozhodnutí Krajského soudu v Ostrave, kterým byl v celém rozsahu zamítnut návrh spolecnosti Bass na predbežné opatrení, jež by zakázalo spolecnosti IMP Finance hlasování s akciemi Radegastu v jejím vlastnictví. CTK to dnes sdelila právní zástupkyne IMP Finance Karolina Horáková.

"Soud návrh Bass zamítl, nebot nebyla prokázána potreba narízení predbežného opatrení v této veci. Navíc nebyla Bassem ani osvedcena tvrzení, o než svuj návrh opíral," uvedla Horáková.

Hlasovací práva spolecnosti IMP Finance zpochybnili zástupci Bass International Brewers na valné hromade letos 23.ledna.

Mluvcí Pražských pivovaru, jejichž majoritním vlastníkem je spolecnost Bass, Diana Dobálová dnes pro CTK uvedla, že ostravský soud narídil na 28.cervna jednání, které se týká žaloby Bass proti IMP Finance. "Naší snahou bylo narízení ústního jednání ve veci v co nejkratším termínu, mimo jiné i tím, že jsme žádali o vydání predbežného opatrení. V tomto jsme uspeli," doplnil Christopher Smith z advokátní kanceláre, která pusobí jako právní poradce Bass.

Japonská spolecnost Nomura, která zprostredkovane drží rozhodující podíly v Plzenském Prazdroji a nošovickém Radegastu, žádala Úrad pro ochranu hospodárské souteže o povolení fúze obou pivovaru. Ten ji však dvakrát zamítl, a proto Nomura v listopadu 1998 žádost stáhla. Tím mel být podle právního rozboru, který má spolecnost Bass k dispozici, porušen zákon na ochranu hospodárské souteže, což melo údajne za následek právní neúcinnost prevodu akcií Radegastu na IMP, která je nizozemskou investicní spolecnost Nomury.

Spolecnost IMP Finance je s 60,72 procenta akcií majoritním vlastníkem Pivovaru Radegast, Bass v Radegastu drží 33,34 procenta akcií.

nlm opr nol


Zdroj: ČTK, 1. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.05.2024 13:35