Agris.cz - agrární portál

Pivovar Nymburk loni přes snížení výstavu skončil se ziskem

11. 4. 1999 | ČTK

Pivovar Nymburk loni pres snížení výstavu skoncil se ziskem

NYMBURK 11.dubna (CTK) - Pivovar Nymburk s.r.o. loni vystavil témer 118 tisíc hektolitru piva, což je mezirocní pokles o asi sedm procent. Reditel Pavel Benák rekl CTK, že pres snížení produkce skoncilo hospodarení se ziskem asi 100 tisíc Kc.

Pokles poptávky firma zaznamenala predevším ve druhém pololetí, kdy se podle Benáka projevila hospodárská recese. V srpnu se zastavil i vývoz do Ruska, kde nesolventnost odberatelu prakticky paralyzovala cinnost obchodní spolecnosti, kterou pivovar založil s tamními partnery. Pivovar loni vyvezl pet procent produkce, zejména do Švédska, Španelska a Anglie.

Letos chce firma vyrobit do 120 tisíc hektolitru piva a predpokládá, že naváže na úspešný prodej lonského prvního pololetí. Prispet by k tomu mohlo zarazení jejích výrobku do síte významných obchodních retezcu.

Postrižinské pivo se podle Benáka vrátilo i do hospod v okolí Nymburka, ze kterých ho v posledních dvou letech vytlacila konkurence. "Pro nás jako regionální pivovar je duležité, aby se naše pivo pilo predevším tady", podotkl.

Hospodárská situace loni poznamenala i stav zamestnancu, který se snížil asi o deset lidí na necelou stovku.

Jaroslava Tumová bm


Zdroj: ČTK, 11. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 06:06