Agris.cz - agrární portál

Heineken odmítá komentovat úvahy o koupi Cruzcampo

12. 4. 1999 | ČTK

AMSTERODAM 12. dubna (CTK) - Nizozemský pivovarský gigant Heineken odmítl komentovat zprávy o chystané koupi španelské pivovarské jednotky Cruzcampo od britské skupiny Diageo. Oznámila to dnes agentura Reuters.

"Pro nás jsou to jen reci a my máme standardní pravidlo takovéto zvesti nekomentovat," uvedl nejmenovaný mluvcí spolecnosti Heineken. Nizozemský list Financieele Dagblad dnes informoval o tom, že Heineken delí pouhé dny od koupe Cruzcampo a stane se tak klícovým hrácem na španelském trhu.

"Predseda spolecnosti Karel Vuursteen jasne vysvetlil, že chceme být významným hrácem v zemích, kde jsme aktivní. Ve Španelsku máme 16procentní podíl na trhu, ve srovnání s 33 procenty ve Francii a 34 procenty v Itálii," uvedl mluvcí. Na dotaz, jak by možná fúze byla financována, mluvcí odpovedel, že spolecnost má dostatecnou hotovost. "Noviny hovorí o približne 1,3 miliardy USD za Cruzcampo a my máme v hotovosti asi 2,0 miliardy USD," dodal mluvcí.

hbm bm


Zdroj: ČTK, 12. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 14:40