Agris.cz - agrární portál

Přehled ekonomických událostí očekávaných od 20.4. do 26.4.1999

26. 4. 1999 | ČTK

Prehled ekonomických událostí ocekávaných od 20.4. do 26.4.1999

ÚTERÝ 20. dubna

PRAHA

14:00, sídlo hlavní provozovny a.s. Tukový prumysl Praha, U Plynárny 99, Praha 10

Rádná valná hromada a.s. Tukový prumysl Praha, se sídlem Praha 9, Koubova 79, má na programu mj. schválení návrhu na zvýšení základního jmení upsáním nových akcií a návrhu na prodej cásti nemovitosti. Základní jmení spolecnosti bude navýšeno o 20 miliónu Kc penežitými vklady. Predmetem úpisu bude 20 kmenových akcií o jmenovité hodnote 1,000.000 Kc v listinné podobe znející na majitele.

17:30, Detský dum, 6. patro, prostory business centra Regus, Na Príkope 15, Praha 1

TK a následné predstavení nového business centra novinárum. V 18:30 slavnostní zahájení provozu mj. za úcasti zástupcu britského velvyslanectví a britské obchodní komory, tel.: (02)57321369.

Výstavište

Zacíná 21. mezinárodní veletrh lékarské techniky pro diagnózu a terapii Pragomedica, mezinárodní veletrh farmaceutických výrobku Pragofarma, mezinárodní veletrh optických prístroju a zarízení Pragooptik a mezinárodní veletrh laboratorní techniky Pragolabora. Potrvají do 23. dubna. Porádá Incheba Praha spolu s IEG Solingen.

BRNO

09:30, Výstavište, pavilon G1 stánek císlo 8, ŽS Brno a.s.

Setkání vedení spolecnosti ŽS Brno s novinári pri príležitosti zahájení 4. mezinárodního stavebního veletrhu IBF, tel.: (05)41572317.

10:30, sídlo Plodinové burzy, místnost c. 101, Kotlárská 53

Burzovní shromáždení Plodinové burzy.

11:00, sál Pivovarské restaurace, Mendlovo nám. 20

Rádná valná hromada a.s. Starobrno, se sídlem Hlinky 12, Brno, má na programu mj. schválení výrocní zprávy za uplynulý obchodní rok 1998 a zámeru na rok 1999, schválení rocní úcetní záverky za rok 1998 a návrhu na úhradu ztráty, návrh zmen stanov a.s. a jeho schválení, vcetne schválení úplného znení stanov, a volbu clenu dozorcí rady.

09:00, Výstavište

Zacínají ctvrtý mezinárodní stavební veletrh IBF a šestý mezinárodní veletrh technologií, výrobku a služeb pro rozvoj obcí a mest Urbis. Potrvají do 24. dubna.

OSTRAVA

Palác kultury a sportu Vítkovice

Zahájení sedmého rocníku výstavy vytápení, vzduchotechniky a klimatizace Teplo'99 Ostrava a pátého rocníku odborné výstavy Klimaexpo'99. Akce potrvají do 22. dubna.

LIBEREC

13:30-16:00, Dum kultury Liberec (zadní vchod), prostory Podnikatelského klubu, Soukenné nám. 613, Liberec I

Seminár s názvem Podpora podnikání v CR venovaný ruzným formám podpory malého a stredního podnikání v CR.

HRADEC KRÁLOVÉ

Kongresové centrum Aldis

Zacíná 5. rocník mezinárodní odborné výstavy techniky a technologií pro zásobování teplem Teplárenské dny'99, které potrvají do 22. dubna.

ÚSTÍ NAD LABEM

Dum kultury

Zacíná první veletrh prumyslové elektroniky Elektra'99, který potrvá do 22. dubna. Porádá Omnis Expo.

KRNOV (okres Bruntál)

09:00, sídlo a.s. Pega, Textilní 6

Mimorádná valná hromada a.s. Pega bude projednávat rozhodnutí o zrušení verejné obchodovatelnosti akcií.

ZAHRANICÍ

LONDÝN - Koncí výrocní zasedání Evropské banky pro obnovu a rozvoj.

PARÍŽ - Zpráva o únorovém vývoji francouzské obchodní bilance.

RÍM - Zpráva o breznovém vývoji spotrebitelských cen v Itálii.

LONDÝN - Zpráva o breznovém vývoji maloobchodních cen v Británii.

OTTAWA - Zpráva o únorovém vývoji kanadské obchodní bilance.

WASHINGTON - Zpráva o breznovém vývoji obchodní bilance USA.

STREDA 21. dubna

PRAHA

10:00, Úrad vlády, nábr.E.Beneše 4, Praha 1

Vláda projedná mimo jiné návrh novely zákona o ochrane hospodárské souteže, návrh novely zákona o dráhách, návrh poslancu Vladimíra Paulíka a dalších na vydání zákona o evidenci silnicních vozidel a vyslechne informace místopredsedy vlády pro hospodárskou politiku o prijatých opatreních souvisejících s problematikou tzv. pocítacového roku 2000 a jeho možných dopadech. Projedná také návrh investicní pobídky na zavádení systému rízení šetrných k životnímu prostredí (EMS), návrh použití prostredku Fondu národního majetku Ceské republiky k plnení závazku podniku zemedelské prvovýroby urcených k privatizaci a ministr financí jí predloží doplnující informace k materiálu "Souhrnný návrh na uvolnení prostredku z FNM na dotaci hospodarení zbytkových podniku, které je nezbytne nutné v souvislosti s privatizací zachovat" na základe požadavku k 30. zárí 1998. Dalšími body programu jsou kontrolní závery Nejvyššího kontrolního úradu z kontroly hospodarení s financními prostredky a s majetkem státu u okresních úradu, z kontroly likvidace státního podniku vnitrního obchodu, záver z kontrolní akce Dotace ze státního rozpoctu na obnovu a rozvoj MHD a autobusového parku linkové dopravy a z kontroly hospodarení s financními prostredky a státními zárukami na projekty ekologického charakteru. Schválen má být také návrh na sjednání Dohody mezi vládou Ceské republiky a vládou Lotyšské republiky o letecké doprave ci návrh na obeslání XXII. Kongresu Svetové poštovní unie.

10:00, salónky budovy Motokov, Na strži 63, Praha 4

TK Svazu dovozcu automobilu k informacím o trhu nových vozidel v CR, dovozech ojetých vozidel a cinnosti svazu v prvním ctvrtletí letošního roku, tel: (02)61142011.

13:00, Národní dum na Vinohradech, s. r. o., nám. Míru 9, Praha 2, 1. patro

Rádná valná hromada a.s. EZ Praha, se sídlem Praha 1, Na Porící 5-7, má na programu zprávu predstavenstva o rocní úcetní záverce a návrh na rozdelení zisku, zprávu dozorcí rady o cinnosti v roce 1998 a vyjádrení k rocní úcetní záverce a k návrhu na rozdelení zisku za rok 1998 a zmenu stanov.

16:30, Nostický palác, Maltézské nám. 1, Praha 1

TK venovaná mezinárodní konferenci Lucent Technologies SYSTIMAX Network R/Evolution, na které budou hovorit odborníci ze spolecnosti Lucent Technologies o zaclenení hlasových, datových a multimediálních aplikací do jedné infrastruktury, výberu správného kabelového standardu smerujícího do "gigabitové" éry, vyvážených medených, optických a bezdrátových rešeních pro periferní síte a dalších tématech. Další informace poskytne regional manager spolecnosti Lucent Technologies Zdenek Kríž, tel.: (02) 24403111.

ZAHRANICÍ

LONDÝN - Zpráva o breznovém vývoji nezamestnanosti v Británii.

OTTAWA - Zpráva o breznovém vývoji spotrebitelských cen v Kanade.

WASHINGTON - Zpráva o breznovém vývoji federálního rozpoctu USA.

CTVRTEK 22. dubna

PRAHA

Ceský statistický úrad zverejní informace o vývoji zahranicního obchodu za brezen 1999.

BRNO

10:00, sídlo a.s. Lachema, Karásek 1

Mimorádná valná hromada a.s. Lachema má na programu mj. zmenu stanov, zmeny ve statutárních orgánech spolecnosti a schválení poverení auditorské firmy pro provedení auditu.

OSTRAVA

Palác kultury a sportu Vítkovice

Záver sedmého rocníku výstavy vytápení, vzduchotechniky a klimatizace Teplo'99 Ostrava a odborné výstavy Klimaexpo'99.

OLOMOUC

Výstavište Flora Olomouc

Zacíná 20. rocník mezinárodní zahradnické výstavy Flóra Olomouc, šestý rocník veletrhu drobné zahradnické, zemedelské a zahrádkárské mechanizace Hortifarm a devátý rocník Jarních zahradnických trhu. Akce potrvají do 25. dubna.

HRADEC KRÁLOVÉ

Kongresové centrum Aldis

Koncí 5. rocník mezinárodní odborné výstavy techniky a technologií pro zásobování teplem Teplárenské dny'99, která zacala 20. dubna.

ÚSTÍ NAD LABEM

Dum kultury

Záver prvního veletrhu prumyslové elektroniky Elektra'99.

MOST

10:00, sídlo a.s. Výzkumný ústav pro hnedé uhlí, Budovatelu 2830

Rádná valná hromada a.s. Výzkumný ústav pro hnedé uhlí má na programu mj. výrocní zprávu predstavenstva o podnikatelské cinnosti spolecnosti, stavu jejího majetku, schválení rocní úcetní záverky za rok 1998 vcetne výroku auditora a návrhu na rozdelení zisku, podnikatelský zámer spolecnosti pro rok 1999, návrh na zmenu stanov, volbu clenu predstavenstva, odvolání a volbu clenu dozorcí rady.

LITOMYŠL (okres Svitavy)

10:00, hotel Hvezda

Rádná valná hromada a.s. Silnice Litomyšl IPS, se sídlem v Litomyšli, Trstenická 932, má na programu mj. schválení úcetní záverky za rok 1998 a návrhu na rozdelení zisku, návrh na odmenování clenu predstavenstva a dozorcí rady, projednání a schválení zmeny stanov a zmeny v orgánech spolecnosti.

KRNOV (okres Bruntál)

10:00, sídlo spolecnosti, Rícní okruh 12

Rádná valná hromada a.s. Karnola bude projednávat mj. zprávu predstavenstva o cinnosti spolecnosti za rok 1998, rocní úcetní záverku za rok 1998, návrh predstavenstva na úhradu lonské ztráty 55,681 miliónu korun, snížení základního jmení spolecnosti o 142,303 miliónu korun, zmenu stanov, zmeny v orgánech spolecnosti a její podnikatelský zámer.

ZAHRANICÍ

UZBEKISTÁN/KAZACHSTÁN/KYRGYZSTÁN - Záver podnikatelské mise, která zacala 18. dubna.

TORONTO (Kanada) - Zacne schuzka ministru obchodu zemí Severoamerické zóny volného obchodu (NAFTA), která potrvá do 23. dubna.

PARÍŽ - Zpráva o únorovém vývoji prumyslové výroby ve Francii.

LONDÝN - Zpráva o breznovém vývoji britského maloobchodního prodeje.

OTTAWA - Zpráva o únorovém vývoji maloobchodního obratu v Kanade.

PÁTEK 23. dubna

PRAHA

10:00, areál kempu Triocamp, Praha 8 - Dolní Chabry

TK k II. rocníku trídenní výstavy Karavanstyl'99 porádané pod záštitou živnostenského spolecenstva "Kempy a chatové osady Ceské republiky". Výstava je zamerena na prezentaci všech výrobku souvisejícími s karavaninkem a využíváním volného casu pri kempování. Nocleh je možno zajistit po dohode s vedením kempu prímo v míste konání výstavy.

Výstavište

Koncí 21. mezinárodní veletrh lékarské techniky pro diagnózu a terapii Pragomedica, mezinárodní veletrh farmaceutických výrobku Pragofarma, mezinárodní veletrh optických prístroju a zarízení Pragooptik a mezinárodní veletrh laboratorní techniky Pragolabora. Porádá Incheba Praha spolu s IEG Solingen.

Výstavište PVA Letnany

Zacíná 1. mezinárodní veletrh zemedelství, chovatelství a potravinárství Pragaagro'99, který potrvá do 26. dubna.

PLZEN

9:00, sídlo a.s.Plzenský Prazdroj, U Prazdroje 7

Rádná valná hromada a.s. Plzenský Prazdroj projedná a schválí výrocní zprávu o podnikatelské cinnosti za rok 1998, vcetne rocní úcetní záverky a návrhu na rozdelení zisku, zprávu dozorcí rady za rok 1998, návrh zmeny stanov, návrh na zmenu obsazení orgánu spolecnosti a odmenování predstavenstva a dozorcí rady.

PREROV

16:00, sídlo spolecnosti, gen. Štefánika 5

Rádná valná hromada a.s.Rybárství Prerov bude mj.projednávat výrocní zprávu predstavenstva za rok 1998, rocní úcetní záverku za rok 1998 vcetne návrhu na rozdelení zisku, zprávu dozorcí rady, stanovisko auditora, podnikatelský zámer spolecnosti a odmeny clenu orgánu spolecnosti.

OLOMOUC

Predstavenstva potravinárských firem Milo, Seliko a Nealko, které jsou sdružené ve skupine Milo Holding, svolala na tento den mimorádné valné hromady. Na programu valných hromad jsou zmeny stanov a odvolání a volba clenu predstavenstev a dozorcích rad Mila, Selika a Nealka. Valná hromada Mila má navíc na programu schválení zmeny podnikatelského zámeru v oblasti produkce rostlinných oleju.

8:00, sídlo spolecnosti, Šantova 14, Olomouc

Mimorádná valná hromada a.s.Milo Olomouc.

11:00, sídlo spolecnosti, Hodolanská 32, Olomouc

Mimorádná valná hromada a.s.Seliko.

13:00, sídlo spolecnosti, Holická 49, Olomouc

Mimorádná valná hromada a.s.Nealko Olomouc.

ŠATOV (okres Znojmo)

11:00, sídlo a.s.Znovín Znojmo, Šatov cp. 404, PSC 671 22

Rádná valná hromada a.s.Znovín Znojmo má na programu mj. schválení úcetní záverky vcetne rozdelení zisku, volby predstavenstva a dozorcí rady a schválení strategie dalšího rozvoje spolecnosti. Po skoncení se koná prohlídka archivního sklepa v Sedlešovicích. Kontakt tel.: 0624/22 16 56, 22 16 57, 23 24 64, fax: 0624/22 16 50.

BOLATICE (okres Opava)

10:00, kavárna Park, Slunecná 1, Bolatice

Mimorádná valná hromada a.s. Lanex má na programu mj. zmenu stanov, odvolání a volbu clenu orgánu spolecnosti a schválení podmínek nabytí vlastních akcií.

ZAHRANICÍ

TORONTO (Kanada) - Koncí schuzka ministru obchodu zemí Severoamerické dohody o volném obchodu.

BRUSEL - Zpráva o breznovém vývoji spotrebitelských cen v EU.

LONDÝN - Zpráva o vývoji britského HDP za první ctvrtletí.

SOBOTA 24. dubna

BRNO

Výstavište

Koncí ctvrtý mezinárodní stavební veletrh IBF a šestý mezinárodní veletrh technologií, výrobku a služeb pro rozvoj obcí a mest Urbis.

ZAHRANICÍ

AMMÁN (Jordánsko) - Podpora obchodních aktivit ceských podnikatelu na Stredním východe je hlavním cílem Ceského týdne v Jordánsku, který porádá Velvyslanectví Ceské republiky v Jordánsku. Akce potrvá do 30. dubna.

NEDELE 25. dubna

OLOMOUC

Výstavište Flora Olomouc

Koncí 20. rocník mezinárodní zahradnické výstavy Flóra Olomouc, šestý rocník veletrhu drobné zahradnické, zemedelské a zahrádkárské mechanizace Hortifarm a devátý rocník Jarních zahradnických trhu.

ZAHRANICÍ

Zatím žádné aktuality.

PONDELÍ 26. dubna

PRAHA

09:15, Kaiserštejnský palác, Malostranské nám. 23, Praha 1

Zahájení konference "Euro: 100 dní obchodu, bankovní a podnikové praxe". Registrace úcastníku se uskutecní od 08:45 do 09:00. Bližší informace a prihlášky poskytne Pavel Byrne, tel.: (02)24096302.

Výstavište PVA Letnany

Koncí 1. mezinárodní veletrh zemedelství, chovatelství a potravinárství Pragaagro'99.

KLADNO

17:00, malý sál budovy mestského úradu (Kokos), námestí Sítná 3105,

Prednáška na téma "Rozširování Evropské unie a postavení Ceské republiky", kterou prednese hlavní vyjednavac za CR s EU, námestek ministra zahranicních vecí Pavel Telicka.

KARLOVY VARY

12:00, sídlo spolecnosti, T.G. Masaryka 57, Karlovy Vary

Rádná valná hromada a.s.Jan Becher - Karlovarská becherovka má na programu mj. zprávu predstavenstva o podnikatelské cinnosti a stavu majetku spolecnosti, schválení rocní úcetní záverky za rok 1998, schválení návrhu predstavenstva na rozdelení zisku, prípadne na krytí ztrát spolecnosti. Dalším bodem bude zmena stanov, podnikatelský zámer na rok 1999, odvolání a volba clenu dozorcí rady.

LOMNICE NAD POPELKOU (okres Semily)

11:00, sídlo a.s. Technolen WF, Šlechtova 860, PSC 512 51

Rádná valná hromada a.s. Technolen WF má na programu schválení úcetní záverky za rok 1998, rozhodnutí o realizaci návrhu predstavenstva z mimorádné valné hromady z 9.února 1999, rozhodnutí o zmene výše základního jmení, rozhodnutí o zmene obchodního jména spolecnosti, zmenu stanov a doplnující volbu clena predstavenstva.

ZAHRANICÍ

PARÍŽ - Zpráva o breznovém vývoji spotrebitelských cen ve Francii.

TOKIO - Predbežná zpráva o breznovém vývoji maloobchodního prodeje v Japonsku.

CTK


Zdroj: ČTK, 26. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 09:04