Agris.cz - agrární portál

Plnírna Vincentky loni s tržbami 17 miliónů korun

20. 4. 1999 | ČTK

Plnírna Vincentky loni s tržbami 17 miliónu korun

ZLÍN 20. dubna (CTK) - Tržby 17 miliónu korun a vyrovnaný hospodárský výsledek mela loni Plnírna Vincentky Luhacovice. Predstavuje to prodej zhruba trí miliónu kusu lahví prírodní lécivé minerální vody Vincentka. Z toho asi 12 procent smerovalo na Slovensko. Novinárum to dnes rekl predseda predstavenstva Ladislav Šumšal.

Plnírna funguje s novým majitelem teprve od lonského roku, predtím nebyla rok v provozu. Pred rozpadem federace cinil rocní prodej Vincentky až šest miliónu kusu lahví, pricemž kapacita plnírny je kolem deseti miliónu kusu.

Letos chce firma tržby zvýšit o 15 až 20 procent, k cemuž má prispet proniknutí na zahranicní trhy. "Jednáme s Arabskými emiráty, Ruskem a Rakouskem. V menším množství Vincentku odebírá švýcarský podnikatel, který plánuje dodávky po kamiónech. Zájem projevila také firma z Floridy," upresnil Šumšal.

K vyrovnání prodeje na podzim a v zime, který bývá o 30 až 50 procent vyšší než v letní mesíce, uvádí firma na trh nízkoalkoholický nápoj Lázenský strik. Je smíchán ze stejného dílu Vincentky a révového jakostního suchého vína. Novinkou je Vincentka-nosní sprej k prevenci proti vzniku suchých zánetu nosní sliznice.

Majitelem Plnírny Vincentka je od roku 1998 a.s. Lécivé vody Ostrava, která vznikla za úcelem koupe luhacovického závodu. Základní jmení spolecnosti je 12 miliónu korun a vlastní jmení deset miliónu korun. Zamestnává 18 pracovníku.

Karla Havlíková nol


Zdroj: ČTK, 20. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 11:22