Agris.cz - agrární portál

Americký Philip Morris zvýšil v 1. čtvrtletí obrat i zisk

20. 4. 1999 | ČTK

Americký Philip Morris zvýšil v 1. ctvrtletí obrat i zisk

NEW YORK 20. dubna (CTK) - Americký tabákový koncern Philip Morris Cos Inc, který v CR kontroluje dominantního výrobce cigaret Tabák a.s., v prvním ctvrtletí zvýšil cistý zisk o 1,5 procenta na 1,96 miliardy dolaru a obrat o 6,1 procenta na 19,49 miliardy USD. Výsledky jsou na provozní úrovni bez zapoctení jednorázových položek, uvedla firma ve své dnešní zpráve.

Výsledky nezahrnují jednorázové náklady 287 miliónu dolaru v tabákových a potravinárských provozech Philipa Morrise na území Severní Ameriky. Taktéž byly do ctvrtletních císel zahrnuty lonské náklady 901 miliónu dolaru pred zdanením za snižování poctu zamestnancu a soudní spory s rakovinou postiženými kuráky.

Proslulý výrobce cigaret Marlboro, sýru Velveeta a masných výrobku Oscar Mayers zaznamenal sedmiprocentní pokles príjmu z tabákových aktivit na americkém trhu. Zpusobily to zmínené soudní spory, vyšší ceny cigaret a rostoucí náklady na propagaci. Solidní výsledky ze západní Evropy a Japonska byly vymazány slabšími císly z východní Evropy, Asie a Latinské Ameriky.

Príjem potravinárských provozu koncernu v Severní Americe stopl o pet procent, napsala agentura Reuters.

pok ple


Zdroj: ČTK, 20. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 16:19