Agris.cz - agrární portál

Čistý zisk Coca Coly ve čtvrtletí klesl na 747 miliónů USD

21. 4. 1999 | ČTK

Cistý zisk Coca Coly ve ctvrtletí klesl na 747 miliónu USD

ATLANTA 21. dubna (CTK) - Nejvetší výrobce nealkoholických nápoju na svete, americká spolecnost Coca Cola, hospodaril v prvním ctvrtletí letošního roku s cistým ziskem 747 miliónu dolaru, což je o 13 procent méne než ve srovnatelném období lonského roku, kdy cistý zisk cinil 857 miliónu USD. Spolecnost to uvedla ve své dnešní zpráve.

Zisk na akcii se snížil o 12 procent a cinil pouze 30 centu ve srovnání s 34 centy za první tri mesíce minulého roku. To je takrka v souladu s odhady analytiku na Wall Streetu, kterí podle výzkumné agentury First Call ocekávali zisk 29 centu. Zhoršení ctvrtletních výsledku bylo podle vedení spolecnosti zpusobeno predevším horšími ekonomickými podmínkami na klícových svetových trzích, silným dolarem a nižší exportní aktivitou.

Spolecnost již na konci brezna varovala financní trhy, že za první ctvrtletí registruje v celosvetovém merítku pokles objemu produkce skutecne dodané na trh o zhruba jedno až dve procenta. Práve záznamy o skutecném objemu produkce dodané na trh jsou analytiky považovány za klícový barometr urcující výhled hospodarení.

Ve financních výkazech za první ctvrtletí je v souladu s predchozím varováním uveden jednoprocentní pokles produkce dodané na svetové trhy, což se projevilo i na celkových provozních tržbách. Ty klesly na 4,43 miliardy z predchozích 4,46 miliardy USD. Naopak v USA, kde Coca Cola souperí o podíl na trhu s americkou "dvojkou" PepsiCo, tržby vzrostly zhruba o 1,0 až 1,5 procenta.

spr ple


Zdroj: ČTK, 21. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 06:48