Agris.cz - agrární portál

Akcie Plzeňského Prazdroje před páteční valnou hromadou stagnují

22. 4. 1999 | ČTK

Akcie Plzenského Prazdroje pred pátecní valnou hromadou stagnují

PRAHA 22. dubna (CTK) - Akcie Plzenského Prazdroje pred pátecní valnou hromadou stagnují. Už pátý den za sebou uzavrely na cene 1992 Kc za kus. Od konce brezna si polepšily o 2,42 procenta. Vyplývá to ze statistiky pražské burzy.

Vzhledem k hospodarení a postavení na trhu je producent piva atraktivním titulem i pro investory. Analytici spolecnosti Patria Finance doporucují v mesícním prehledu kapitálového trhu akcie Prazdroje koupit.

Akcionári Prazdroje projednají na pátecní rádné valné hromade zmeny stanov, které by vedení spolecnosti umožnily pružneji reagovat pri rozhodování o možnostech prodeje piva v zahranicí vcetne prodeje licencí na výrobu piva Gambrinus.

Nošovický Radegast, který stejne jako Prazdroj kontroluje japonská Nomura, stagnoval druhý den na cene 1225 Kc. Narozdíl od Prazdroje ale od konce minulého mesíce vykazuje ztrátu o 9,26 procenta.

Fúzi dvou nejvetších ceských pivovaru letos v breznu potvrdil Úrad pro ochranu hospodárské souteže.

zp jw


Zdroj: ČTK, 22. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 12.05.2024 17:08