Agris.cz - agrární portál

Zemědělského veletrhu Pragaagro'99 se účastní 140 vystavovatelů

23. 4. 1999 | ČTK

Zemedelského veletrhu Pragaagro'99 se úcastní 140 vystavovatelu

PRAHA 23. dubna (CTK) - Prvního rocníku ctyrdenního veletrhu zemedelství, chovatelství a potravinárství Pragaagro'99, který dnes zahájil v Pražském výstavním areálu Letnany ministr zemedelství CR Jan Fencl, se úcastní asi 140 vystavovatelu z CR, Slovenska a z Polska. Uvádí se to v informaci, kterou dnes CTK poskytla porádající firma ABF.

Pragaagro je podle organizátoru po padesáti letech první zemedelskou výstavou vetšího rozsahu na území hlavního mesta. Má výrazne osvetový charakter a je zamerena na posílení všeobecného povedomí o ceském zemedelství. Informacní stánek zde má také Ministerstvo zemedelství CR, které prevzalo nad akcí záštitu.

Veletrh zaujímá celkovou výstavní plochu kolem 11.000 metru ctverecních a na dalších asi 2500 metrech ctverecních se návštevníkum predstavují živá hospodárská zvírata a ukázky zájmových chovu, napríklad holubu nebo cincil.

Krome prodejních stánku a tradicního obcerstvení je na veletrhu rada specializovaných expozic, napríklad ekologická, zahrádkárská ci vcelarská. Návštevníci mohou ochutnat produkty ekologického zemedelství, zdravé výživy, nebo pravou staroceskou medovinu.

Krome odborných zemedelských prednášek, ukázek dojení, rodea, parkuru a dalších divácky vdecných akcí budou dnes návštevníci svedky také ctvrtého rocníku mistrovství republiky cukráru senioru "Ceský cukrár'99", který organizuje Spolecenstvo cukráru CR.

Pragaagro je otevrena denne od 10:00 do 18:00 hodin. Vstupné pro dospelé ciní 50 Kc, pro deti, duchodce a školní výpravy jsou slevy. Do areálu návštevníky zdarma dopraví autobusy císlo 458 od stanice metra trasy B Ceskomoravská.

Oldrich Pribík klh jw


Zdroj: ČTK, 23. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 20:30