Agris.cz - agrární portál

Pro košt vín v Brně-Vinohradech je připraveno přes 300 vzorků ví

27. 4. 1999 | ČTK

Pro košt vín v Brne-Vinohradech je pripraveno pres 300 vzorku vín

BRNO 27. dubna (CTK) - Výstrelem z historického dela zacne v nedeli 9. kvetna v brnenské mestské cásti Vinohrady již sedmý košt vín. K degustaci ceských, moravských a slovenských vín organizátori pripravili více než 300 vzorku a bohatý doprovodný program.

"Chceme tímto zpusobem oživit dení na sídlišti," rekl dnes na setkání s novinári místostarosta mestské cásti Igor Marša. Pripomnel, že na Vinohradech, které patrí k nejmladším brnenským mestským cástem, žije približne 16.000 obyvatel. Zdejší jižní a jihovýchodní slunné svahy sloužily odnepameti k pestování vinné révy, jak napovídá název celé cásti i místních lokalit.

Vinarskou tradici pripomínají i názvy ulic a námestí, které nesou jména jihomoravských vinarských vesnic a mest - Prušánecká, Mikulovská, Cejkovická, Valtická, Vestonická, Pálavské námestí a další. "Jejich starostové jsou jsou také pozváni na letošní košt," pripomnel Marša.

Program koštu doplní vystoupení hudební skupiny Panorama, cimbálové muziky Kasanica a predstavení loutkového divadla s pohádkami pro deti.

Simona Svitáková mhm vb


Zdroj: ČTK, 27. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 21:27