Agris.cz - agrární portál

Ministr Fencl projedná v Chorvatsku možné rozšíření agroobchodu

28. 4. 1999 | ČTK

Ministr Fencl projedná v Chorvatsku možné rozšírení agroobchodu

PRAHA 28. dubna (CTK) - Rozšírení vzájemného obchodu s agrárními a potravinárskými produkty mezi CR a Chorvatskem bude hlavním tématem jednání ministra zemedelství CR Jana Fencla s ministrem zemedelství a lesního hospodárství Chorvatska Ivanem Durkicem. Oba ministri se setkají v prubehu Fenclovy jednodenní ctvrtecní návštevy Chorvatska. CTK o tom dnes informoval Josef Vrzán z tiskového oddelení MZe.

Predmetem vzájemné agrární obchodní výmeny z ceské strany jsou predevším mléko a mlékárenské výrobky, olejniny, chmel a pivo. Chorvatská strana nabízí napríklad ryby, výrobky z ryb a ovoce. Ministri budou jednat také o spolupráci v lesnictví a mezi zemedelskými výzkumnými ústavy.

V oblasti zemedelství má v soucasné dobe CR s Chorvatskem uzavreny dve mezivládní dohody, a to dohodu o spolupráci ve veterinární oblasti, dohodu o spolupráci na poli ochrany rostlin a tretí, resortní dohodu o technické, vedecké a ekonomické spolupráci.

V prubehu návštevy si ministr Fencl prohlédne také mezinárodní zemedelský a potravinárský veletrh v Záhrebu. Ceskou úcast na tomto veletrhu letos již potretí organizuje MZe a v ceské národní expozici se úcastní 16 firem. Mezi nimi napríklad Pivovar Nymburk, Želetavská sýrárna, nebo Mlékárna Valašské Mezirící.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 28. 4. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.06.2024 13:07