Agris.cz - agrární portál

PGRLF zastavil příjem žádostí o garance v programu Zemědělec

3. 5. 1999 | ČTK

PGRLF zastavil príjem žádostí o garance v programu Zemedelec

PRAHA 3. kvetna (CTK) - Predstavenstvo Podpurného a garancního rolnického a lesnického fondu a.s. (PGRLF) rozhodlo zastavit k 1. kvetnu príjem žádostí o garance v programu Zemedelec. CTK o tom dnes informoval tiskový mluvcí ministerstva zemedelství Pavel Kovár.

Rozhodnutí se týká garancí pro úvery ke stavebním investicím spojeným s rekonstrukcemi stájí pro chov krav s tržní produkcí mléka a k nákupu technologií zabudovaných v techto stájích. Predstavenstvo tak podle Kováre rozhodlo s ohledem na vývoj trhu s mlékem.

PGRLF také s platností od 1. cervna ruší doplnkové zvýhodnení tremi procentními body u úveru použitým k rozvoji chovu skotu s tržní produkcí mléka podle programu Zemedelec, uvedl dále Kovár.

Za pet let své existence poskytl PGRLF na garancích asi 21,95 miliardy korun a na dotace bylo jeho prostrednictvím uvolneno pres 14,52 miliardy korun.

nlm klh mha


Zdroj: ČTK, 3. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 17:20