Agris.cz - agrární portál

Masna Zlín měla za 1. čtvrtletí tržby 205 miliónů korun

10. 5. 1999 | ČTK

Masna Zlín mela za 1. ctvrtletí tržby 205 miliónu korun

ZLÍN 10. kvetna (CTK) - Tržby 205 miliónu korun za vlastní výrobky, což je mezirocní pokles asi o 1,5 procenta, mela za letošní 1. ctvrtletí a.s. Masna Zlín. Predstavuje to výrobu 2496 tun masa a masných výrobku. Firma snížila fixní režijní náklady o osm procent a hospodarení ukoncila v cerných císlech. CTK to dnes sdelil reditel spolecnosti Vít Martiško.

Na snížení tržeb se projevila selekce struktury odberatelu. Masna letos postupne snižuje obchodní angažovanost u menších prodejen a obchodních sítí se špatnou platební kázní. Soustredí se na obchodování s velkými obchodními retezci a s jejich expanzí postupne zvyšuje prodej masa a masných výrobku na trhu CR. Dalším duvodem poklesu tržeb jsou proti stejnému lonskému období nižší ceny prodávaných výrobku.

Zhruba pet procent produkce Masna vyvezla na Slovensko. Zásobuje také Armádu CR na severní a jižní Morave vcetne dodávek pro ceské jednotky v Bosne.

Letos již firma investovala deset miliónu korun, z toho šest do rekonstrukce expedice masných výrobku a ctyri do nové cistírny odpadních vod.

"Zámerem je výstavba nového výrobního areálu asi za 230 miliónu korun. V soucasnosti se zpracovávají studie a po výberovém rízení chceme tu nejlepší variantu realizovat v záveru letošního roku nebo na zacátku roku 2000. Jednáme o zdrojích financování a nevylucujeme prípadný vstup zahranicního strategického partnera," uzavrel Martiško.

Karla Havlíková klh mha


Zdroj: ČTK, 10. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 06:17