Agris.cz - agrární portál

Veterinární zpráva zastavila Delvitě prodej slovenských kuřat

12. 5. 1999 | ČTK

Veterinární zpráva zastavila Delvite prodej slovenských kurat

PRAHA 12. kvetna (CTK) - Okresní veterinární správa Praha - západ (OVS) pozastavila prodej 61.370 kilogramu zmrazených kurat, které dovezla a.s. Delvita Rudná u Prahy z Topolcianského hydinárského podniku a.s. ve Slovenské republice. Duvodem pozastavení je mikrobiologický test, který z 25 vyšetrených kurat u 16 prípadu prokázal prítomnost mikroorganismu Salmonella enteritidis a u jednoho prípadu Salmonella typhymurium.

Informaci dnes CTK potvrdila reditelka OVS Praha-západ Jarmila Pavlištová s tím, že rízení v této veci ješte není skonceno, nicméne podle jejích slov žádné onemocnení zatím nikomu nehrozí. Pavlišová odmítla sdelit cokoli dalšího o zbývajícím množství kurat, která Delvita dovezla ze Slovenska.

Jak je uvedeno v oznámení OVS, jehož kopii má CTK k dispozici, Delvita dovezla ze Slovenska od stejného dodavatele behem letošního dubna v šesti dodávkách celkem 119.557 kg zmrazených kurat, která mela být distribuována pouze v prodejnách a.s. Delvita v CR.

Stanovisko a.s. Delvita se CTK zatím nepodarilo získat.

Oldrich Pribík klh jw


Zdroj: ČTK, 12. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 23:58