Agris.cz - agrární portál

Setuza: Konkurs Milo Holdingu neohrozí Milo, Seliko ani Nealko

12. 5. 1999 | ČTK

OLOMOUC/ÚSTÍ NAD LABEM 12. kvetna (CTK) - Prípadné prohlášení konkursu na a.s. Milo Holding, materskou spolecnost stejnojmenné potravinárské skupiny, by nemelo ohrozit její dceriné spolecnosti Milo, Seliko a Nealko. CTK to dnes rekl místopredseda predstavenstva Setuzy Marián Šetina s tím, že o podání návrhu na konkurs nebyl zatím informován.

Návrh na konkurs a.s. Milo Holding, jejímž stoprocentním vlastníkem je od letošního brezna ústecká Setuza, podala 28. dubna kyjovská spolecnost Vetropack Moravia Glass spolecne s dalším veritelem.

Predstavenstvo Setuzy se už predtím podle Šetiny dohodlo na tom, že a.s. Milo Holding je zbytecnou nadstavbou, kterou má v úmyslu zrušit. Firmy Milo, Seliko a Nealko se na zrušení holdingu už pripravují napríklad tím, že zacaly samostatne zajištovat obchodní cinnost, kterou dríve obstarávala a.s. Milo Holding.

Hospodarení spolecností Milo, Seliko a Nealko loni podle neauditovaných výsledku skoncilo již podruhé za sebou v cervených císlech. Zatímco Milo, zpracovatel olejnatých semen a producent rostlinných oleju, loni výrazne prohloubilo ztrátu na 139,4 miliónu korun z 52,36 miliónu korun v roce 1997, Nealku se loni podarilo prodelek razantne snížit na 4,8 miliónu korun ze 111,24 miliónu korun v roce 1997.

Konzervárenská a lihovarnická spolecnost Seliko loni zredukovala ztrátu jen mírne na 181,52 miliónu korun ze 245,5 miliónu korun v roce 1997.

Materská a.s. Milo Holding zamestnává zhruba tri stovky pracovníku, z nichž zhruba ctvrtina již dostala výpoved. Spolecnosti Milo, Seliko a Nealko v záveru lonského roku zamestnávaly dohromady takrka 1775 lidí.

Marie Zahrádková Petr Behal klh jw


Zdroj: ČTK, 12. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.05.2024 05:32