Agris.cz - agrární portál

Delvita stáhla slovenská kuřata z prodeje

12. 5. 1999 | ČTK

Delvita stáhla slovenská kurata z prodeje

PRAHA 12. kvetna (CTK) - Obchodní spolecnost Delvita stáhla všechna kurata z dodávek slovenského Topolcianského hydinárskeho podniku z prodeje. CTK to dnes sdelila manažerka interní a externí komunikace Delvity Karin Petrikovitsová. Namátková kontrola Okresní veterinární správy Praha-Západ totiž v dodávce zjistila mikrobiologickým testem prítomnost mikroorganismu Salmonella enteritidis a Salmonella typhymurium.

Delvita dovezla v dubnu letošního roku kurata z Topolcianského hydinárskeho podniku, aby tak vyšla vstríc cenovým požadavkum svých zákazníku. Na kurata bylo vydáno osvedcení Slovenské státní veterinární správy o jejich nezávadnosti.

Namátková kontrola Okresní veterinární správy Praha-Západ zjistila výskyt nežádoucích bakterií v poslední dodávce dovezených kurat. Na jeho základe Delvita okamžite kurata stáhla z prodeje prestože doposud nedostala oficiální stanovisko OVS. Slovenská kurata Delvita zákazníkum se slevou vymení za ceská.

Okresní veterinární správa Praha - západ (OVS) zjistila pri namátkové kontrole dodávky kurat pro Delvitu ze Slovenska v 17 prípadech z 25 prítomnost nežádoucích bakterií. V dovozním skladu proto pozastavila 61.370 kilogramu zmrazených kurat. Celkem Delvita v dubnu dovezla z Topolcian 119.557 kg mrazených kurat v šesti dodávkách.

Marcela Prošková jw


Zdroj: ČTK, 12. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 06:01