Agris.cz - agrární portál

Vláda projedná změnu zákona o vinohradnictví a vinařství

14. 5. 1999 | ČTK

Vláda projedná zmenu zákona o vinohradnictví a vinarství

PRAHA 14. kvetna (CTK) - O návrhu vecného zámeru zákona, kterým se mení zákon z roku 1995 o vinohradnictví a vinarství, a o zmene nekterých souvisejících právních predpisu bude jednat na pondelním zasedání ceská vláda. CTK o tom informovalo tiskové oddelení ministerstva zemedelství.

Cílem novely je odstranit nekteré nedostatky v dosud platných právních normách a priblížit ceskou legislativu v této oblasti právním predpisum EU, z nichž je v soucasném zákone obsaženo zatím pouze asi deset procent.

Vzhledem k rozsahu predpisu EU týkajících se vinarství a vinohradnictví a k tomu, že je treba zohlednit potreby ceských vinaru i spotrebitelu, bude harmonizace ceského zákona s predpisy EU probíhat v nekolika krocích.

Novela napríklad upravuje znacení obalu vína a znovu charakterizuje révové víno jako produkt vyrábený nejen z hroznu, ale také z révových moštu. Novela soucasne predpokládá zrízení takzvaného vinarského fondu zamereného na podporu vinohradnictví a vinarství, který by mel vzniknout ješte pred prijetím CR do EU.

Oldrich Pribík klh nol


Zdroj: ČTK, 14. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.05.2024 11:04