Agris.cz - agrární portál

Vláda bude rozhodovat o transformaci akciových společností Povod

14. 5. 1999 | ČTK

Vláda bude rozhodovat o transformaci akciových spolecností Povodí

PRAHA 14. kvetna (CTK) - Návrh dalšího postupu transformace akciových spolecností Povodí projedná v pondelí vláda. Podle predkládací zprávy, kterou má CTK k dispozici, návrh predpokládá transformaci akciových spolecností na státní podniky v pusobnosti ministerstva životního prostredí.

Majetek a.s. Povodí, který zustal ve vlastnictví státu, bude na nový státní podnik preveden, což založí právní duvod k likvidaci a.s. Povodí, protože tyto spolecnosti nebudou mít ani minimální základní jmení.

Návrh pocítá s tím, že do vydání nového zákona o vodách, který bude nove rešit financování a cenovou tvorbu ve vodním hospodárství, zustane financování a cenotvorba na soucasném stavu.

Transformace a.s. Povodí by také mela odstranit napríklad soucasné právní nedostatky v dispozicním právu k nemovitostem v základním jmení a.s. Povodí, které jsou zapsány v katastru nemovitostí formou záznamu namísto vkladu.

Vláda také v pondelí projedná výsledky kontroly hospodarení akciových spolecností Povodí, kterou jí predloží ministr zemedelství Jan Fencl.

Oldrich Pribík nol


Zdroj: ČTK, 14. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 20:54