Agris.cz - agrární portál

AK jedná se zahraničními mlékárnami o zpracování českého mléka

14. 5. 1999 | ČTK

AK jedná se zahranicními mlékárnami o zpracování ceského mléka

PREROV 14. kvetna (CTK) - Agrární komora (AK) jedná se zahranicními mlékárnami o možnosti zpracování ceského mléka, se kterým si tuzemští zemedelci kvuli prebytku na ceském trhu nevedí rady. Novinárum to dnes v Prerove rekl prezident AK Václav Hlavácek.

"Jednáme se zahranicními mlékárnami o zpracování velkého objemu mléka v cenách 55 feniku ci ctyri šilinky za litr. Máme-li možnost zpracovat za hranicemi pul nebo tri ctvrte miliónu litru mléka denne, tak ji musíme využít," uvedl bez dalších podrobností Hlavácek.

Toho pobourilo, že nekteré ceské mlékárny zneužily rozhodnutí Státního fondu tržní regulace nechat zpracovatelum, kterí se zapojili do regulace trhu, volné ruce pri stanovování ceny 25 procent nakoupeného mléka, a nyní zemedelcum za litr mléka nabízejí jednu korunu.

"Je to hanebnost a myslím, že se to dá nazvat i trestným cinem. Jestliže se nekdo nestydí nabídnout jednu korunu za litr mléka, které má svetové parametry, tak to už nemá s podnikáním nic spolecného," rekl Hlavácek.

Petr Behal klh jw


Zdroj: ČTK, 14. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 10:53