Agris.cz - agrární portál

Lidé si stěžují, že Prazdroj při soutěži s Formulí 1 klame

24. 5. 1999 | ČTK

Lidé si stežují, že Prazdroj pri souteži s Formulí 1 klame

OLOMOUC/PLZEN 24. kvetna (CTK) - Nekterí lidé, kterí se behem dubna a kvetna zapojili do souteže plzenské spolecnosti Prazdroj "Pilsner Urquell ve Formuli 1", se cítí oklamáni, protože výrobce piva nedodržel pravidla, jež sám urcil. Prazdroj chybu priznal a soutežícím se omluvil, na druhou stranu však odmítá, že by nepresnost v pravidlech vznikla zámerne. O prípad se zacal zajímat živnostenský úrad.

Podle pravidel souteže zverejnených v tisku musí úcastník, který chce vyhrát automobil, odeslat kupón s peti gumovými tesneními s oznacením F1, jež najde "pod víckem každé láhve Pilsner Urquell", a sloganem vystihujícím spojení Formule 1 a pivovaru. Na trhu jsou však tisíce lahví s logem Pilsner Urquell, které pod víckem tesnení s oznacením F1 nemají.

"Koupil jsem si podle zadání souteže pet lahví Pilsner Urquell, ale našel jsem jen tesnení bez nápisu. To je od Prazdroje pekný podvod, aby zvýšil prodej. Kdybych nechtel soutežit, koupil bych si jinou znacku, o polovinu levnejší," rekl CTK Michal Konecný z Olomouce.

Plzenský Prazdroj priznal, že nepresnost v pravidlech vznikla jeho chybou pri zadávání kampane a spotrebitelum se omluvil. Soutež se týká jen speciálne oznacených lahví s dvanáctistupnovým pivem, které byly vyrobeny v tomto roce. "Nebyl to žádný zámer, který mel poškodit konzumenty," rekla CTK vedoucí marketingových vztahu spolecnosti Iva Marsová. Firma pres nepresnost v letácích podle ní žádná negativní stanoviska soutežících nezaznamenala.

Policejní experti i pracovníci živnostenského úradu z Plzne nevylucují, že se pivovarnická spolecnost dostala do stretu se zákonem. "Silne to zavání klamavou reklamou, poprípade by mohlo jít i o nekalou soutež," uvedl šéf odboru hospodárské kriminality policejního prezídia Josef Cerný. O vec se zajímá také plzenský živnostenský úrad. "Prazdroj mohl v kampani pochybit, zatím ale nemohu presne ríct, zda jde o nekalou soutež ci klamání spotrebitele," rekl CTK zástupce vedoucího úradu Slavoj Markup.

Pavel Vysloužil jpt kš


Zdroj: ČTK, 24. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 01:30