Agris.cz - agrární portál

Vláda projedná nový způsob financování podpor činnosti v lesích

25. 5. 1999 | ČTK

Vláda projedná nový zpusob financování podpor cinnosti v lesích

PRAHA 25. kvetna (CTK) - Nový systém financování podpor investicních a neinvesticních cinností v lesním hospodárství obsahuje návrh vecného zámeru zákona o Státním lesním fondu (SLF), který projedná vláda na stredecním zasedání. CTK o tom dnes informovalo tiskové oddelení ministerstva zemedelství. Soucástí návrhu jsou zmeny a doplnky stávajícího zákona o lesích.

Soucasná forma podpory cinností v lesním hospodárství zakotvená v lesním zákone predstavuje bezprostrední napojení na státní rozpocet se všemi z toho vyplývajícími nevýhodami, jako jsou napríklad omezené zdroje, zvýšená administrativa ci casové omezení cerpání prostredku. Tyto nevýhody má odstranit práve SLF.

Navrhovanými zdroji SLF jsou poplatky za trvalé nebo docasné vynetí lesních pozemku, které tak neplní funkci lesa, vybrané pokuty, které ukládá lesní zákon, a které v soucasnosti plynou do Státního fondu životního prostredí, a také prostredky poskytované lesnímu hospodárství státním rozpoctem. Príjmem fondu mohou být také dary a jiné príjmy z cinnosti SLF, vcetne úroku. Financní prostredky nepoužité v bežném roce nepropadají a je možné je použít v následujícím období.

Návrh nemá žádné vazby na mezinárodní smlouvy a jeho prijetí nebude mít žádný dopad na státní rozpocet.

Oldrich Pribík nol


Zdroj: ČTK, 25. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 21:18