Agris.cz - agrární portál

Vláda schválila věcný záměr zákona o Státním lesním fondu

26. 5. 1999 | ČTK

Vláda schválila vecný zámer zákona o Státním lesním fondu

PRAHA 26. kvetna (CTK) - Vecný zámer zákona o Státním lesním fondu (SLF) a doplnení lesního zákona dnes schválila vláda. Na tiskové konferenci behem zasedání kabinetu o tom informoval mluvcí Libor Roucek. Vecný zámer obsahuje nový systém financování podpor investicních a neinvesticních cinností v lesním hospodárství.

Soucasná forma podpory cinností v lesním hospodárství zakotvená v lesním zákone predstavuje bezprostrední napojení na státní rozpocet se všemi z toho vyplývajícími nevýhodami, jako jsou napríklad omezené zdroje, zvýšená administrativa ci casové omezení cerpání prostredku. Tyto nevýhody má odstranit práve SLF, který se má vztahovat na lesy v pusobnosti ministerstva zemedelství.

Navrhovanými zdroji SLF jsou poplatky za trvalé nebo docasné vynetí lesních pozemku, které tak neplní funkci lesa, vybrané pokuty, které ukládá lesní zákon a které v soucasnosti plynou do Státního fondu životního prostredí, a také prostredky poskytované lesnímu hospodárství státním rozpoctem. Príjmem fondu mohou být také dary a jiné príjmy z cinnosti SLF, vcetne úroku. Financní prostredky nepoužité v bežném roce nepropadají a je možné je použít v následujícím období.

Návrh nemá žádné vazby na mezinárodní smlouvy a jeho prijetí nebude mít žádný dopad na státní rozpocet.

jsa klh jw


Zdroj: ČTK, 26. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 08:39