Agris.cz - agrární portál

Zástupci Železného odmítli jeho obvinění od CME kvůli minerálce

27. 5. 1999 | ČTK

PRAHA 27. května (ČTK) - Zástupci Vladimíra Železného, majoritního vlastníka společnosti CET 21 s licencí pro vysílání televize Nova, dnes odmítli obvinění, že měl Železný zneužít svého postavení uzavíráním nevýhodných smluv týkajících se reklamy na minerální vodu Korunní. Česká nezávislá televizní společnost (ČNTS), která zajišťuje chod Novy, chce Železného kvůli tomu žalovat, neboť ji prý jako její generální ředitel takto údajně poškodil o desítky miliónů korun.

Zástupci Železného však tvrdí, že toto obvinění je snahou o odvedení pozornosti od problémů vedení ČNTS. "Má to jediný cíl: Odvést pozornost od neschopnosti amerického vedení efektivně řídit společnost, která televizi poskytuje služby," uvedl právní zástupce Železného Aleš Rozehnal, jenž je zároveň jednatelem společnosti CET 21.

Rozehnal prostřednictvím mediálních zástupců CET 21 zároveň odmítl, že by Železný někdy měl nějaký podíl v Karlovarské korunní kyselce, která měla podle vedení ČNTS získávat reklamní prostor v Nově s mnohamiliónovými výhodami. Prezident společnosti vlastnící ČNTS - Central European Media Enterprises (CME) - Fred Klinkhammer dnes uvedl, že Železný byl loni v jistou dobu šedesátiprocentním majitelem akciové společnosti Racie, téměř sedmdesátiprocentního vlastníka Karlovarské korunní kyselky. Sám Rozehnal měl podle Klinkhammera figurovat v představenstvu Racie.

Vyjádření Železného, který je nyní ve Spojených státech, se ČTK nepodařilo získat. Klinkhammer na dotaz ČTK odmítl, že by obvinění proti Železnému vznesl záměrně v době, kdy je mimo republiku. "Je to shoda okolností," řekl.

ČNTS nyní kvůli poškození svých obchodních zájmů v kauze Korunní požaduje od Železného podle Klinkhammera soudně náhradu škod ve výši přes 69 miliónů korun.

David Steiner mhm kš


Zdroj: ČTK, 27. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 17:15