Agris.cz - agrární portál

Vláda o návrhu věcného záměru zákona o vodovodech a kanalizacích

28. 5. 1999 | ČTK

PRAHA 28. května (ČTK) - Dosavadní právní normy, které upravují činnosti vodovodů a kanalizací, neodpovídají transformačním procesům ani zákonům, na něž by měly navazovat. Vláda proto na svém pondělním zasedání projedná návrh věcného záměru zákona o vodovodech a kanalizacích. ČTK o tom dnes informoval Josef Vrzáň z tiskového oddělení ministerstva zemědělství (MZe), které tento návrh předkládá spolu s ministerstvy pro místní rozvoj a životního prostředí.

V současné době je právo v této oblasti zastoupeno zákonem č.138/1973 Sb. o vodách a zákonem 130/1974 Sb. o státní správě ve vodním hospodářství. Změna těchto norem vyplývá především z nutnosti reagovat na společenské změny a nové právní prostředí na tomto úseku.

Návrh zákona o vodovodech a kanalizacích navazuje na nedávno předložený návrh věcného záměru zákona o vodách. Jeho paragrafované znění má být podle MZe předloženo vládě zhruba ve druhém čtvrtletí příštího roku.

Oldřich Přibík klh jw


Zdroj: ČTK, 28. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 12:25