Agris.cz - agrární portál

Budvar obhájil před Anheuser Busch značku v Řecku a Litvě

1. 6. 1999 | ČTK

Budvar obhájil pred Anheuser Busch znacku v Recku a Litve

PRAHA 1. cervna (CTK) - Budejovický Budvar obhájil ve sporech s Anheuser Busch práva na ochrannou známku v dalších dvou zemích. Zatímco rozhodnutí v Recku je konecné, proti výroku soudu v Litve lze ješte podat odvolání. Nyní vede Budvar s americkým konkurentem 18 známkoprávních soudních sporu a 22 správních rízení. Na tiskové konferenci to dnes uvedl reditel Budvaru Jirí Bocek.

"První rozhodnutí je príznivé pro rozhodování dalších instancí," vyjádril nadeji pro kladné vyústení pre v Litve Bocek. Soucástí rozhodnutí soudu je i financní kompenzace.

Spor v Recku se vlekl od 80. let, kdy Anheuser Busch podal návrh na výmaz známek "Budweiser Budvar" a "Budweiser Budbräu". Návrh na výmaz ochranných známek Budvaru "Budweiser" a "Budweiser Budbräu" v Litve podala americká spolecnost loni v dubnu.

Budvar, nejvetší tuzemský exportér piva, vyváží do 55 zemí sveta. Ve více než polovine odbytišt nevede žádné spory ohledne ochranných známek.

Tomáš Zimmermann jw


Zdroj: ČTK, 1. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 14:27