Agris.cz - agrární portál

Řecko zajistilo 40 tun kuřat z Francie nakažených salmonelózou

1. 6. 1999 | ČTK

Recko zajistilo 40 tun kurat z Francie nakažených salmonelózou

ATÉNY 1. cervna (CTK) - Ctyricet tun kurat pocházejících z Francie a nakažených salmonelózou dnes recké úrady zadržely v prístavu Pireus. Oznámila to s odvoláním na cinitele reckého ministerstva zemedelství agentura AFP.

Reditel veterinární správy ministerstva Vasilis Styllas to oznámil na tiskové konferenci mluvcího ministerstva zemedelství Paraskevase Fundase venované belgickým kuratum a vejcím, u nichž je podezrení, že by mohly obsahovat rakovinotvorný dioxin. Mezi nejvetší dovozce belgických kurat, vajec, výrobku z vajec i krmných smesí byla krome Nemecka, Nizozemska a Portugalska práve Francie.

Styllas neposkytl žádné podrobnosti ohledne zajištení francouzských kurat. Kompetentní zdroje ministerstva zemedelství, obchodu nebo celnice v Pireu nebyly podle AFP k dosažení. Onemocnení salmonelózou se projevuje vysokými horeckami a prujmy.

pel hej ple


Zdroj: ČTK, 1. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.05.2024 17:10